ESPRESO NA SKADARSKOM JEZERU

Konoba Mostina braće Jovićević u Rijeci Crnojević se nalazi na sjajnom mestu, pored Starog mosta i ima odličan espreso

 

Konoba Mostina se nalazi odmah pored Starog mosta u Rijeci Crnojevića i omiljeno je mesto za turiste da posede u hladu, popiju kafu i pojedu nešto kada dolaze da posete Skadarsko jezero. Braća Jovićević koji drže taj restoran, podigli su ga na vrlo solidan nivo, i samo da je higijena u toaletima na višem novu, kafe restoran bi imao od nas sve pohvale. Espreso patrola se na putu do mora zaustavila na Skadarskom jezeru, jer smatramo da je Rijeka Crnojevića skriveni biser Crne Gore i da je velika perspektiva pred ovim krajem.

Espreso kafa i patrola - Rijeka Crnojevića

Espreso kafa u restoranu Konoba Mostina, Rijeka Crnojevića

Rijeka Crnojevića se polako razvija, mnogi turisti dolaze na izlet da se prošetaju brodom kroz rukavce jezera, ali budućnost leži i u privatnom smeštaju, vikend kućama, kao i industrijskim granama kao što su uzgoj vina, maslina, povrća, Seli smo po toplom danu u prijatan hlad konobe Mostina i naručili smo espreso kafu. Preporučujemo i meni restorana jer je zanimljiv.

Espreso patrola ocene espreso kafe – espreso sa mlekom u Konobi Mostina

Testirali smo kvalitet espreso kafe u restoranu Konoba Mostina u Rijeci Crnojević. Kako smo ocenili njihov espreso sa mlekom:

Marka espreso kafe: Lavazza

Spremanje kafe: Odlično

Mlečna pena: Dobra

Espreso sa sojinom mlekom: Nemaju

Šoljica zagrejana – Vrela

Šoljica izgled – Klasična

Espreso set sadrži: Espreso kafa i voda

Ukus: Odličan

Cena: 1,5 eura

Generalna ocena: Odlično

Zaključak za duži espreso sa mlekom u restoranu Konoba Mostina u Rijeci Crnojević: Crnogorski ugostitelji po rečima jednog bariste iz Beograda koji je radio u Crnoj Gori imaju bolju i jeftiniju kafu, bolje i jeftinije espreso aparate nego u Beogradu, pa im i espreso kafa u proseku ispada bolja. U to smo se uverili svuda po Crnoj Gori.

Naša preporuka: Mlečne pene bi moglo da bude samo malo manje, ali to je samo mali detalj. Sve je u redu.

Rijeka Crnojevića Stari most

Rijeka Crnojevića i Stari most – levo gore terasa iznad vode je Konoba Mostina

. . .

Espreso patrola je nezavisna akcija sajta Bašta Balkana kojim se ocenjuje kvalitet kako se sprema produženi espreso sa mlekom i espreso kafa u Beogradi i Srbiji. Nenajavljeni o bilazimo kafiće i restorane i testiramo kako rade baristi i kakav espreso prave, kakva je usluga i izgled espreso kafe, sve u cilju da se podigne kultura pijenja espresa u Srbiji (i Crnoj Gori).