POZIV NA IZLET

Poseta lokacijama Đerdapska klisura – Sokolovac – Lepenski vir – Golubačka tvrđava

Polazak iz Beorada je u subotu 19.09. u 7h ispred železničke stanice kod plave lokomotive. Povratak u Beograd do 22h.

Moćna reka, bogate šume, retke biljne i životinjske vrste, arheološke iskopine iz doba neolita, mesta za odmor, pešačke staze, sve to i mnogo više nalazi se u Nacionalnom parku i jednoj od najlepših klisura u Evropi, Đerdapskoj klisuri.

Đerdapska klisura

Đerdapska klisura

Naš clj je vrh Sokolovac (626 m), sa čijih se stena pruža jedan od najatraktivnijih pogleda na Dunav i stenovite litice klisure. Staza ide zelenom dolinom uz reku Pesaču koja više liči na potok uz nekoliko malih vodopada. Laganim tempom dalje se krećemo kroz listopadnu šumu i livade sa vidikovcima. Od početka staze do vrha prećićemo 6 kilometara sa blagim usponima i isto toliko u povratku. Posle odmora na vrhu, fotografisanja i uživanja u pogledu, spuštamo se do busa. Sledi obilazak lokaliteta Lepenski vir.

Cena ulaznice 300 din, deca 250 din.

U povratku za Beograd zaustavićemo se kod Golubačke tvrđave čiji su radovi na obnovi u toku.

Cena izleta je 1900 dinara.

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode, kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve ostale stvari koje ponesete možete ostaviti u busu ili kolima tokom šetnje. Obući se prikladno pešačenju tj. obuću (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom.

Rezervacije i informacije na tel: 064/1600-522, 062/837-5540

ili na mail: [email protected]

www.alticlub.org.rs