Najluđe aplikacije izrađene za naše pametne telefone

Kada su nastale, Android aplikacije služile su da pomognu radu mobilnog uređaja, zabave korisnika ili mu pomognu u svakodnevnom životu.

 

Vremenom, broj Android aplikacija je rastao i rastao, tako da sada u Google Play-u, odnosno App Store-u možemo naći mnoštvo ludih i potpuno beskorisne aplikacije za koje se zapitamo kako nekoga nije mrzelo da tako nešto programira. ;) Predstavljamo vam neke od njih.

Snapcat

Ovo je aplikacija namenjena vlasnicima mačaka koja im nudi mogućnost da njihova ljubimica sama napravi fotografiju dodirom ekrana šapom. ;) Dalje je moguće fotografiju provući kroz razne filtere i deliti je na društvenim mrežama.

Melon Meter

Lubenica je omiljeno voće mnogih u toku vrelih letnjih dana, ali uvek je bio problem pronaći „onu pravu“. Uz pomoć ove aplikacije za iOS koja meri stepen truleži lubenice, jednostavnim prislanjanjem telefona na lubenice, lako možete odabrati najsvežiju od njih!

melon

Shadow

Uskoro ćemo ovu aplikaciju imati na svim mobilnim platformama i predviđa se da će postati pravi hit. Naime, aplikacija primarno služi kao budilnik, ali je zapravo mnogo više. Nakon buđenja, korisnik odgovara glasovno ili tekstualno na nekoliko pitanja o svojim snovima i tako aplikacija analizira pojmove koji se najčešće pojavljuju u korisnikovim snovima. Svoj san ćemo moći da podelimo i sa drugim korisnicima aplikacije.

Ghost Detector

Ova zabavna aplikacija za Android tvrdi da uz pomoć radara može pronaći duha u blizini korisnika mobilnog uređaja i omogućiti mu da sa njim komunicira. ;)

Bowel Mover i PoopLog

Autor ove aplikacije došao je na ideju kada je, iz zdravstvenih razloga (zbog problema sa crevima), morao da prati tok svoje probave. Omogućio je svima koji žele ovakve informacije iz toaleta da podele sa drugima, da to urade uz pomoć ove aplikacije. Verovali ili ne, aplikacija ima više od 100 hiljada download-a.

Bowel-Mover-Lite

Sushi Cats

Poznato je koliko Japanci imaju čudan smisao za humor. Ovog puta su to pokazali izradivši aplikaciju koja sadrži fotografije mačaka u raznim situacijama, tako da liče na suši. Naći ćemo mace koje leže na pirinču ili su prekrivene algama, aplikaciju prati i zarazna muzika i video snimci.

Carrr Matey

Zanimljiva, ali ujedno i izuzetno korisna aplikacija za sve vozače. Naime, Carr Matey služi da zabeležite gde ste parkirali svoj automobil; taj podatak se upisuje na mapi aplikacije, koja vas kasnije obaveštava kako najbrže da dođete do svog automobila pre isteka karte za parkiranje. Aplikacija će biti izrađena u gusarskom stilu, tako da će korisnik zapravo „baciti sidro“ svog „plovila“.

Aplikacije su postale apsolutni hit na svim mobilnim platformama. Izrada aplikacija je posao developera koji sve želje i zamisli klijenata mogu da pretoče u realnost i stvore aplikaciju od velike koristi koja će privući veliki broj klijenata. Ukoliko imate neku veliku ideju i voleli biste da pokrenete aplikaciju koja će biti veliki uspeh, slobodno nam se obratite!