SRBIJA OBORENA U PUNOM NALETU

Srbija poražena od Litvanije u polufinalu Evropskog prvenstva

 

Nakon dramatične završnice meča, naši košarkaši nisu uspeli da ostvare učešće u finalu prvenstva, iako su imali savršen saldo.

Napetost je rasla kako se meč približavao kraju, a vodstvo Litvanije se sve više povećavalo.

Košarkašaka reprezentacija Srbije nakon poraza od Litvanije

Košarkašaka reprezentacija Srbije nakon poraza od Litvanije

Četrnaest sekundi pre kraja, Teodosić je povratio nadu našem timu izvanrednom trojkom kojom je vodstvo Litvanije sveo na samo jedan poen.

Nakon neuspelog kontra napada u kojem je Bogdanović pokušao da se istakne kao heroj, naše nade su polako nestajale do samog kraja kada Teodosić napravio pogresno dodavanje i poklonio loptu najboljem timu Litvanije.

Srbija gađa na bronzu, i nada se da će u baražu obezbediti učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju.

„Jako težak poraz, koji boli. Jako boli. Nismo igrali kako treba od samog početka, bili smo previše nervozni i nismo igrali onako kako jesmo celog prvenstva, pogotovo u odbrani. Ovo nije igra sa kojom se ulazi u finale. Nisu oni nas iznenadili, koliko smo iznenadili sami sebe. Ne mogu da kažem da se nismo borili, ali nismo odigrali pametno. Snage moramo da nađemo za treće mesto, želimo i mi i Francuzi tu medalju“ – reči su našeg najboljeg igrača, Miloša Teodosića.

Konfuznu igru i nervozu od samog starta je Litvanija kažnjavala, što je na kraju rezultovalo gorkim porazom naše selekcije.

Naš tim će u nedelju u 14. časova igrati meč za treće mesto protiv reprezentacije Francuske.

Pogledajte ovde izdvojene trenutke sa sinoćne utakmice

 

Nemanja Isaković