PIZZA PITA

Recept za Pica pitice. Kako se pravi pita sa ukusom pizze. Sastojci i način pripreme pizza pite

 

Pica pitica (Pizza pita) je postala popularno jelo u zadnjih par decenija, kada su domaći pekari počeli da prave burek sa nadevom nalik na pizzu. Kako se takva vrsta bureka sve više javljala po pekarama tako su i domaćice počele deci koja vole pizzu a ne vole pitu, počele da spremaju piza pitu a jedna od tih varijacija su i pica pitice.

Recept za Pica Pitice

Pica Pitice

To je jednostavna pita koja se seče na komade pre pečenja i vizuelno i šarmantno jelo, pa dajemo jedan recept za pica pitice koji ćete rado koristiti u vašoj kuhinji.

 

Pica pitice sastojci

1 pakovanje kora za pitu

2 kisele pavlake

200 g kečapa

kesica origana

300 g šunke

600 g pečurki

500 g sitnog sira

200 g trapist ili gauda sira

2 jaja
Recept kako se spremaju Pica pitice

Prve dve kore poprskati samo vodom i uljem, treću koru premazati sa ½ kisele pavlake, zatim na narednu koru poredjati 150 g seckane šunke, petu koru premažite sa 100 g kečapa i posuti origanom, a na šestu koru staviti 250 g sitnog sira i na poslednju koru staviti 300 g prethodno prodinstanih pečurki.

Uviti kore čvrsto u rolat, pa napravite još jedan takav rolat. Stavite rolate na poslužavnik, pa ih najbolje ubacite na 1h u zamrzivač da se malo stegnu i smrznu, kako biste kada ih izvadite iz hladnjaka mogli lakše seći. Kad se stegnu, isecite rolate ih na kolutove, oborite i poredjajte u pleh kao medaljone. Umutiti 2 jaja i 1 čašu pavlake i premazati četkicom rolate. Staviti da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Nakon 15 minuta izvaditi pleh i na pitice narendati gauda sir, pa vratiti na još 10-15 minuta u rernu dok se sir ne istopi.

Pica pitice možete poslužiti tople ili hladne. Uz njih najbolje ide jogurt, kiselo mleko ili kefir.