KREM DESERT

Recept kako se pravi Rafaelo desert

 

Zanimljiv i lagan desert sa kremom i plazma keksom koji možete napraviti za vikend. Ima kokosa u sebi ali to nije poznati Rafaelo slatkiš u vidu kokos kuglice koji pravi italijanska kompanija Ferero. Ovaj Rafaelo desert je vrsta lagane torte.

Kolač i Recept za Rafaelo desert sa plazmom

Rafaelo desert

 

Recept za Rafaelo desert sastojci

Za koru: 8 belanaca, 8 kašika šećera, 200 g kokosovog brašna, 4 kašike ulja.

Za fil: 8 žumanaca, 8 kašika šećera, 150 g mlečne čokolade, 150 g maslaca, 100 g mlevene plazme

Potrebno još: 500 ml slatke pavlake, 1 šlag krem od čokolade

Kako se pravi Rafaelo desert

Kora: Napraviti sneg od 8 belanaca i 8 kašika šećera. Kad je smesa dobro umućena dodati 200 g kokosovog brašna, 4 kašike ulja, pa sve lagano izmešati i sipati u obloženu tepsiju srednje veličine. Koru peći na 180°C oko 20 minuta.

Fil: 8 žumanaca i 8 kašika šećera umutiti. Staviti na paru i mešati. Dodati 150 g mlečne čokolade. Kad je sjedinjeno skinuti šerpu sa šporeta i prohladiti. U ohladjenu kremu dodati 150 g maslaca omekšanog i 100 g mlevene plazme. Pečenu koru izvaditi i malo zaliti sa mlekom. Na ohladjenu koru staviti fil. Umutiti 500 g slatke pavlake, staviti preko smedjeg fila. Odozgo staviti umućeni šlag krem od čokolade.

Ukrasiti po želji kokosovim brašnom, rendanom čokoladom. Kolač dobro ohladiti da se fil stegne, a potom ga iseći na kocke i poslužiti.