Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Kolumna

Gluvo doba – Sveti rat Rusije u Siriji

 

RUSI U SIRIJI

Zvanično je objavljeno da je Rusija počela sveti rat u Siriji. Šta znači Sveti rat Rusije u Siriji i protiv koga se vodi

 

Rusija je počela vojno da dejstvuje u Siriji i to vrlo žustro i silovito, na ruski način, rekli bi, bez zadrške i bez licemerne političke korektnosti zapadnih sila. Postavlja se pitanje zašto je Rusija pune četiri godine čekala da bi dejstvovala otvoreno i neskriveno u Siriji, iako je iza pozornice gradjanskog rata tamo držala ledja Asadu i njegovom režimu. Mada, suprotno tom pasivnom ruskom stavu koji se nama čini, tvrdi se da je Rusija pre par godina sprečila direktan napad na Siriju američkih raketa sa US nosača aviona iz Crvenog mora, čime bi Amerika zvanično ušla u rat sa Sirijom, baš kao što je ušla u rat sa Srbijom i Irakom.

Sveti rat Rusije u Siriji Rusi i ruska vojska u akciji

Postavlja se pitanje zašto su Rusi ušli u Siriju i koji ih razlozi navode na to?

Odgovora je mnoštvo i nabrojaćemo najpopularnije teorije zbog čega su se Rusi angažovali u Siriji i u sirijskom gradjanskom ratu. Najpribližnije istini su sledeće hipoteze:

Odbrana ruske vojne baze na Sredozemlju. Padom predsednika Asada i sadašnje vlasti Sirije ruska vojska i država gubi jedinu vojnu bazu – Latakiju, koju imaju na Mediteranu i u Sredozemnom moru. U domenu globalne strateške igre i vojne politike, to je neprocenjiv gubitak za ruski geostrateški uticaj u svetu. Stoga su Rusi kada su videli da Asad gubi rat i da je pred padom, rešili su da promene situaciju na terenu u njegovu korist i sačuvaju svoje prisustvo na Mediteranu i Bliskom istoku.

Podizanje cene nafte. Niska cena nafte koju diktiraju Amerikanci i Saudijci direktno šteti Rusiji, jer ruski budžet se prevashodno puni od izvoza nafte i gasa. Jedan od faktora niske cene nafte su i jeftini bareli švercovane nafte koju iz Iraka i Sirije izvoze za zemlje regiona borci ISIL-a, Kurdi i sirijski pobunjenici. Udarom na naftnu infrastrukturu islamskih pobunjenika, lomi se njihova linija finansijskog snabdevanja od kojeg kupuju oružje i vode rat, ali ujedno se podiže i cena nafte na svetskom tržištu. Ova teza je u prvi mah logična ali u praksi neće mnogo dići cenu nafte, jer su to male količine nafte koje se po damping cenama prodaju švercerskim kanalima.

Preventivno odvraćanje Evrope i Amerike od agresije na Rusiju. Silne vojne vežbe koje su Rusi imali u zadnjih dve godine, od početka konflikata u Istočnoj Ukrajini, izgleda da nisu ubedili Evropljane i Amerikance, odnosno NATO pakt, da je Rusija dovoljno vojno jaka da se odupre Nato paktu. Činjenica je da se NATO pakt sve vreme priprema da stvori vojni obruč oko Rusije i da gomila naoružanje i vojsku na granicama Rusije u graničnim zemljama. Sledeći očekivani korak Nato snaga je priprema javnog mnenja zapadnih zemalja za rat sa Rusijom, odnosno mobilizacija javnosti protiv Rusije. Rusi su zato rešili da demonstriraju brutalnu silu u Siriji i pokažu domete njihove vojne industrije, da pokažu da sa njima nema šale i da podsete zaboravne Evropljane šta znači istočni front, kako je to kada ratuješ sa Rusima.

Utvrdjivanje statusa, vojnog i političkog vraćanja Krima u sastav Rusije. Demonstracija velike moći i to iz Kaspijskog mora, pokazuje samo jedno – o Krimu se ne pregovara! Krim je ruski i spremni smo da bilo koga bilo gde u svetu pogodimo našim krstarećim raketama, ko se usudi da silom uzima Krim od Rusije.

Podizanje uloga u pregovorima oko Ukrajine. Onog trenutka kada su Putin i ruski generali povukli oroz u Siriji, pokazali su svetu šta mogu učiniti u Ukrajini. Znajući ruski mentalitet, svima je sada jasno da je granica dobre volje i popuštanja ruske diplomatije predjena i da je sveti rat Rusije u Siriji, ujedno i sveti rat Rusije u Ukrajini. Ruska poruka Evropi i Americi je: Mi smo ludi i spremni da uradimo sve što mislimo da je naš nacionalni interes, u Ukrajini, Siriji, ili bilo gde u svetu. Nemojte nas podcenjivati!

Mnogi nisu primetili da je Ruska Duma izglasala dokument koji dozvoljava Rusiji da interveniše bilo gde u svetu u odbranu ruskih nacionalnih interesa, baš kao što to u svojoj dogmi imaju i Sjedinjene Američke Države. To je u stranim medijima bilo okarakterisano kao zla imperijalna težnja Rusije a niko ne govori o decenijama sprovodjenja Američke zle imperijalne politike svuda po svetu. Taj dokument je ujedno i prethodio otpočinjanju vojnih operacija u Siriji.

Testiranje najmodernijeg ruskog oružja. Iako je ruska vojska u zadnje vreme na mnogobrojnim vežbama testirala svoje najmodernije oružje, jedno je kada to radite na vežbi a drugo je kada to radite u realnim uslovima rata, gde se greške skupo plaćaju. Nato pakt je odmah izašao sa tezom da je to glavni cilj ruske vojne akcije u Siriji, mada je svima jasno da su ciljevi mnogo dublji, ali za medije je to zanimljiva teza. Za Ruse je mnogo važnije od testiranja samog oružja testiranje njihovog lanca komandovanja, donošenja odluka u realnom ratnom okruženju, provera sposobnosti, spremnosti i morala specijalnih desantnih jedinica i pilota da stvarno ratuju. Rusi testiraju in vivo svoju vojsku i mada su to radili prethodnih godina i u Gruziji, Čečeniji, Abhaziji i u Ukrajini, ovo su ipak predeli koji su potpuno drugačiji. I u komšiluku su sa Amerikancima i njihovom armijom, na liniji dodira, što je poseban faktor ovog konflikta.

Svetski marketing za prodaju ruskog oružja. Silina ruske intervencije i spektakularna demonstracija ruskog oružja najbolji su epp i reklama za prodaju ruskog oružja svetu, i nema sumnje da će se mnogi unosni poslovi napraviti u narednom preiodu. S obzirom da je izvoz oružja vrlo bitna kategorija ali i politička, jer se kroz vojni lobi koji kupuje oružje sprovode političke i diplomatske akcije, za očekivati je da će Rusi bita daleko aktivniji u diplomatiji nego ranije.

Svetski marketing Rusije da se oni bore protiv terorista i loših momaka. Ruska vojska je za razliku od američke i Nato vojske krenula bez pardona protiv ISIL-a, čime su odmah dobili simpatije umerenog islamskog sveta koji je takodje zaplašen zverstvima i odrubljivanjima glava koje isilovci čine. Iako Rusi udaraju na muslimane, oni ne udaraju na muslimane kao naciju i veru, nego samo na ozbiljne zločince. Otuda su umereni muslimani širom sveta ruski vojni angžaman doživeli pozitivno, za razliku od američkog angažovanja, gde vide licemerje zapada, koji samo na taj način troši staro oružje i zamajava svet dok ISIL odradjuje svoju agendu na terenu i osvaja sve veće teritorije.

Zaustavljanje ISIL-a i proameričkih snaga na Bliskom istoku da sprovedu zacrtani tajni plan. Svima je jasno kada se pogledaju rezultati američke vojne kampanje u Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, da tu nešto ne štima, da se Amerikanci zajedno sa Britancima kao partnerima iskreno ne bore protiv zlih momaka, već da samo igraju igre, dok na terenu završavaju ono što su naumili sa prekrajanjem granica Bliskog istoka, preuzimanjem naftnih izvora i drugih strateških ciljeva. Očigledno je da imaju tajni plan za Bliski istok i da je ISIL samo mamac za medijsko zavaravanje sveta. Niko više nije naivan da to ne vidi, jedino što niko nije sposoban da se tome suprostavi, a oni koji su i sposobni, kao na primer značajne arapske zemlje regiona, one su korumpirane i kupljene od strane američke dipolmatije. Rusi su zato rešili da Amerikancima zakomplikuju situaciju i da im poremete zacrtane planove Novog svetskog poretka na Bliskom istoku.

Promena geopolitičke slike sveta. Vojnom akcijom u Siriji sama Rusija je pokazala Amerikancima da ih se ne boji i da su spremni da udju u vojni klinč. Ujedno, to je pokazalo svetu da je svetski policajac Amerika, koji je do sada vladao samostalno svetom, dobio suparnika. Pitanje je da li je taj suparnik dorastao snazi NATO pakta, ali je on ipak izašao na megdan. Sad se samo čeka vojni ulazak Kine na svetsku scenu da bi se objavila i zvanična promena globalne slike sveta u kome SAD više nisu bez suparnika. Sada sve nezavisne zemlje sveta dobijaju nadu da nisu više same u borbi protiv imperijalne politike Amerike i Evrope, već da dobijaju moćnog saveznika.

U šahovskoj partiji koju Rusi igraju sa svetom, a Rusi su oduvek bili dobri šahisti, sigurno je da je većina ovih stvari analizirana i uzeta u obzir. Ali ne zavisi sve od njih, tu su i drugi svetski igrači.

Amerikanci su dali zeleno svetlo Japanu da se naoruža. To je globalni problem koji će poremetiti bezbednost jugoistočne Azije i zategnuti odnose sa Kinom i dodatno angažovati Rusiju na Dalekom istoku, jer Japan neće sedeti skrštenih ruku, pre ili kasnije on će to oružje upotrebiti, pošto Japan nikada nije bio pacifistička zemlja. Ključni korak globalne politike treba da odigra Kina uz Indiju, koja je u medjuvremenu strašno vojno narasla. Kina neće možda biti tako nepredvidljiva kao Rusi, ali njihovo vojno učešće u bilo kom konfliktu u bilo kom delu sveta promeniće svet naopačke.

Sveti rat Rusije u Siriji

Jedna vest je svima neopaženo promakla, a to je da je Ruska Pravoslavna Crkva blagosiljala vojnu akciju ruske vojske i države u Siriji i nazvala to Sveti rat Rusije, kasnije je pojašnjeno – da bi se sprečio Treći Svetski rat. To je kolosalna vest, koju mnogi ne razumeju, posebno neznabošci, ateisti i nevernici a govori mnogo o nevidljivoj borbi.

Objaviti od strane Ruske Pravoslavne crkve da je Sveti rat Rusije počeo u Siriji znači mnogo. Ne možete zamisliti koliko je to značajno!

Pravoslavna crkva nikada nije blagoslovila osvajačke i imperijalne ratove, a ni rat uopšte, za razliku od, na primer, katoličkih papa koji su svaki rat za teritorije proglašavali krstaškim. Pravoslavni patrijarsi i Pravoslavna Crkva uvek u molitvama prizivaju mir narodu svom i da nas Bog sačuva od rata. Kada se blagosilja oružje, vojska i rat, to je samo i isključivo u odbrambene svrhe. Doneti ovakvu odluku u okviru RPC može se tumačiti samo jednim – znaju o situaciji u Siriji mnogo više no što možemo da naslutimo i upoznati su sa tajnim planovima novog svetskog poretka. A to su stvari i informacije koje nikada ne dospeju do medija, koji su i onako svi u rukama onih koji tu „tajnu provode“.

I da se razumemo, pravoslavlje nije vera koja se ne bori, naprotiv. Protiv zla se borimo duhovnim putem i molitvom, ali i fizički, kada sluge djavolove krenu da osvajaju zemlju i uništavaju ljude. Tako su i monasi oružjem, vrelim uljem i kamenjem na Hilandaru ratovali protiv gusara i turaka, iako je monahu zabranjeno da bilo koga udari, jer mu za to sleduje isključenje. Ali oni nisu branili samo sebe i svoj život, već svetinju koja će služiti generacijama u budućnosti. Pravoslavlje nije slepi budizam koji ne razume da je zlo živa inteligencija i sila koju pokreće pali andjeo Lucifer sa svojom vojskom palih andjela degenerisanih u demone. Pravoslavni hrišćani su duboko svesni da svet nije utopija i da će svi ljudi biti fini i dobri, razumni i pošteni, već da ljude vode slepe sile zla koje hoće da unište svo dobro ljudsko. Nekada smo pozvani da se tome suprostavimo fizički, bez ikakvog kompromisa, u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.

A šta je to u Siriji što Sveta Rusija brani hiljadama kilometara daleko?

To je pitanje na koje morate sami pokušati naći odgovor, daću vam samo smernice, počev od svesnog stvaranja i promocije satanističkog ISIL-a od strane Zapada, rata Palestinaca i Jevreja, uzurpacije džamije Al Aksa od Jevreja, dešavanja u Jerusalimu, rušenja hrišćanskih hramova, ubijanja, mučenja i proterivanja hrišćana iz tih predela u kome se hrišćanstvo začelo, proročanstava o zidanju Hrama u Jerusalimu i dolasku Antihrista na čelo svetske vlade i sveta. Zanimljivo je da ovo proročanstvo i svest o nastupu djavolovih sila i Antihrista zajednički dele i pravoslavni hrišćani i razumni muslimani, jer i oni vide djavolova dela po svetu.

Najveći gubitnici rata u Siriji su hrišćani Bliskog istoka koje Zapadni hrišćani nisu zaštitili, naprotiv, dali su ih na tanjiru poluludim i podivljalim islamistima satanistima Isila. Zapravo su zapadnjaci sve činili da stvore rat svih protiv svih, muslimana medjusobno, i muslimana protiv hrišćana i svih drugih. Čak su to i promovisali kroz medije, što govori koliko je hrišćanski duh Amerike i Evrope u medijima i njihovoj eliti nestao. Oni se sada klanjaju i služe drugog boga a ne Hrista.

Nešto se mnogo krupno dešava na Bliskom istoku, o čemu obaveštajne službe imaju podatke a mediji ćute, što je isprovociralo Rusiju da reaguje i udje u Sveti rat, po cenu da se time otpočne Treći Svetski rat. Sirijski rat više nije rat za naftu, ljude i teritoriju, nego rat za veru, rat protiv Antihrista. Sveta Rusija je svesna toga i svesno je ušla u rat, po Božijoj volji, koji produžava dane ovoga sveta. To će biti kroz stradanje, ali time nam se opraštaju gresi naši i daje mogućnost naraštajima da žive u svetu koji Antihrist nije pokorio.

Ko predstavlja snage Antihrista valjda ne moram da vam objašnjavam.

 

Š.V.

 

Biblija – Jevandjelje po Mateji, glava 13.

 

1 I onaj dan izišavši Isus iz kuće seđaše kraj mora.

2 I sabraše se oko Njega ljudi mnogi, tako da mora ući u lađu i sesti; a narod sav stajaše po bregu.

3 I On im kaziva mnogo u pričama govoreći: Gle, iziđe sejač da seje.

4 I kad sejaše, jedna zrna padoše kraj puta, i dođoše ptice i pozobaše ih;

5 A druga padoše na kamenita mesta, gde ne beše mnogo zemlje, i odmah iznikoše; jer ne beše u dubinu zemlje.

6 I kad obasja sunce, povenuše, i budući da nemahu žila, posahnuše.

7 A druga padoše u trnje, i naraste trnje, i podavi ih.

8 A druga padoše na zemlju dobru, i donošahu rod, jedno po sto, a jedno po šezdeset, a jedno po trideset.

9 Ko ima uši da čuje neka čuje.

21 komentara

 • Циљ је спасити човјека. Циљ није убити човјека. Људи се кроз рат убијају, али и спасавају. Ако ће тај рат довести до тога да више људи буде Спасено, односно да мање људи буде Убијено, него што би то био случај да рата није ни било, онда… Свети рат.

 • Pazite Rusi ladno cekali da Sirija njihov interes brani i kada je unistena oni uskacu da navodno njih brane.Jadni oni kojima je Rusija saveznik.Iskreno Rusi su mi svakako drazi od satanista sa zapada,ali i mi smo njihovi prirodni saveznik i uvek smo prolazili i sad prolazimo lose zbog toga.Sta mislite da li su se nekad zauzeli za nas osim sto nas verbalno brane u UN.Bas smo nesrecni,Hrvati,Albanci imaju na koga da se oslone,mi samo na sebe na zalost

 • Poštovani i Americi i Rusiji je u cilju da osvoje i Siriju i Kosovo,ti tzv.sveti ratovi kao i krstaški ratovi su samo zablude za ljude jer svi žele osvajanja i tu krše Jevanđelje jer jasno Isus kaže:Ljubite neprijatelje svoje,činite dobro onima koji vas mrze,molite se za one koji vas gone…Dok Mojsije kaže:Ljubi prijatelja a mrzi neprijatelja.Dakle krši se Jevanđelje,slažem se sa Acom i sa njegovim komentarom.

 • Kad se pročita istorija sazna se da su Rusi rat poveli zbog Srbije, da su nekoliko puta u ključnim momentima stali iza Srbije i Srba.

  Obično se zamišlja da neko ko ti je saveznik mora uvek da te brani kao stariji brat, otvoreno i bez rezerve, ali to nije tako u realnom svetu politike i diplomatije. Nekad te brani tajno a nekada i ne, dok ne dodješ do neke tačke preloma, kad stariji brat reaguje.

  To se zove diplomatija. A Rusi su nam uvek bili saveznici, bliži ili dalji, kako kad. Tako je i sa Sirijom.

 • Naravno da su Rusi Srbski saveznici kad imaju interesa od Srbije nigde nema prijateljstva a kamoli u politici,najveće zlo posle Amerike je Rusija,ali ipak je volim,da smo imali toliko dobrog saveznika nebi nas toliko izginulo tokom svih ratova.Saveznici su sa Sirijom jer imaju od Sirije interes i ništa drugo.

 • @ anoniman (aca)

  Аутор ти је лијепо одговорио и добро објаснио. Не схватам зашто си поново написао исти коментар.

  Батали Блиц, Б92, Пинк, Телеграф… Пробај нешто интелектуално, са информацијама из прве руке.

  Овако нешто, рецимо:
  http://www.bastabalkana.com/2015/09/analiza-sta-se-desava-u-svetu-i-zasto-zlatko-dizdarevic/

 • Зашто још увијек цртају ону петокраку звијезду, на војне ваздухоплове (и пловила и возила)?

 • Rusi i petokraka. To je pitanje i mene interesovalo, s obzirom na duhovnu transformaciju Rusije ka pravoslavlju i ogromnim zločinima koji su pod tom zvezdom napravljeni nad običnim narodom i sveštenicim. Samo preko 200.000 ruskih sveštenika je pobijeno pod Staljinom, izmedju dva svetska rata, samo zato jer su bili sveštena lica.

  Objašnjenje za zvezdu je verovatno slojevito i kompleksno, ali za razliku od Srba koji su medjusobno isključivi po pitanju partizana i četnika, Rusi cene i poštuju sve žrtve Otadžbinskog rata, a kod njih su svi bili pod petokrakom, tim magijskim simbolom satanista, koji se koristi u obredima magova, otud i implementiran u bogoborački komunizam.

  Rusi poštuju sve koji su pali u borbi za fašizam, otuda i vojna parada, zvezda, ordenja iz doba Staljina, itd.

  Svi ruski generali i stariji funkcioneri dolaze iz okrilja ateizma kgb i zvezde pod kojom su školovani, baš kao i Putin koji i dan danas ističe značaj KGB za očuvanje i odbranu Rusije.

  Rusima je ruska zemlja važnija od ideologije, za razliku od nas, koji smo u stanju da zbog ideologije izdamo svoju zemlju. Paradoks je da su to nekada radili proruski komunisti za vreme Informbiroa a danas mahniti evropejci, koji bi sve rasprodali samo da budu tamo gde oni misle da svi treba da budu.

  Dok još ima živih ratnika iz Drugog svetskog rata Rusi neće skidati zvezdu u znak poštovanja za njihov doprinos ruskoj otadžbini, ali za 20 godina zvezde više neće biti u Rusiji.

 • Odgovor za petokraku tu i tamo.Kada se bude pojavio Ruski avion sa krstom umesto satanistickog simbola onda cu reci to je to.I da hocu da nam oni budu i braca i saveznici

 • Pitanje za S.V.Vidim da dobro poznajete prilike u svetu.Sta mislite kojoj strani ce se prikloniti Srbija i sta moze da dobije/izgubi u svom izboru

 • Ima nekoliko Srbija koje se pitaju kom se carstvu privoleti.

  Prva je politička elita na vlasti koja bi najradije da bude sama sa sobom, da beguje nad Srbijom i nikome ne polaže računa, da vlada i bogati se, niti želeći na istok niti na zapad. Medjutim, oni su primili novac i svu drugu podršku zapada da uvedu Srbiju u EU uz priznanje Kosova i razmontiranje duhovnog ustrojstva Srbije. Zato oni sede na više stolica i samo kupuju vreme opstruišući sve procese koji ne idu njima lično u prilog.

  Drugi deo Srbije je jedan sloj intelektualaca, umetnika, naučnika i gradjanstva koji pošto poto želi u Evropu, nesvestan šta Evropa jeste a šta nije. Oni zamišljaju da će ulaskom Srbije u Evropu oni živeti cenjeno, poštovano i plaćeno u sredjenom evropskom ambijentu kakav su videli u Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj. To je naravno zabluda jer će Srbija ostati satelitska zemlja EU koja je svoje bogatstvo i materijalno stanje izgradila na pljački ostalog sveta. Evropa je pohlepna zla imperija lepe spoljašnosti, koju je mogla da izgradi samo radom i bogatstvom robova. Srbija nikad neće biti jednaka u toj Evropi, jer je ona pravljena po meri velikih nacija.

  Treći deo Srbije je prost narod koji instinktivno oseća i zna da mu je bliža daleka Rusija nego bliska Evropa, jer će ga evropljani uteravati u svoje šablone života i mišljenja koji nisu nama bliski, oni nas žele asimilovati i iznivelisati sa evropskim vrednostima imperije.

  U tom smislu naši vladari su uvek koketirali sa Zapadom i pravili tragične greške od Obrenovića, pa preko Karadjordjevića, do ovih zadnjih. Zadojeni nazovi prosvetiteljskim učenjima masonskih loža i opčinjeni bogatstvom Evrope a bez hrišćanskog duha u sebi a samim tim i bez Božje pomoći, svi su oni pokušavali da od Srbije stvore kopiju neke srpske Evrope, pa su stoga donosili istorijski pogrene odluke.

  Kakva god da bude odluka ove vlasti, biće pogrešna, jer nije u celomudrenosti donesena, nego u prelasti.

  Za nas je najbolje da budemo sami i svoji, da sa verom u Boga gledamo sebe i svoj dom, i Bog će nam pomoći.

  Na žalost, zadnje izjave predsednika SANU, Vuka Draškovića, Čedomira Jovanovića i sličnih nazovi racionalista, govori da neosvećen um ne može ispravno razmišljati i da takvi umovi lako postaju izdajnici svega i svakoga, a ponajviše svoje savesti. Takva će im biti i plata na nebesima.

  Srbija neće ući u EU ali može biti delom do Dunava osvojena i pokorena od strane Evrope, jer evropljane zanima da uzmu Vojvodinu i zaposednu čitav sliv Dunava a Amerikance Kosovo, uža Srbija nikog ne zanima nešto posebno.

  Jedino nas Bog može spasiti tog scenarija ako u medjuvremenu ne rasturi iznutra zlu EU imperiju lepog lica.

 • Po vasem izlaganju bih rekao da je savez sa Rusijom nemoguc.Cini mi se da bi u savezu sa njima mozda i uspeli da spasemo narod i drzavu.Hvala na odgovoru

 • Nema u sadašnjoj situaciji mnogo manevarskog prostora za Srbiju, jer smo okruženi neprijateljskim zemljama i narodima, koji samo čekaju da uzmu deo po deo Srbije, da li samostalno ili pod okriljem Evrope, odnosno Amerike, što se i dešava konstantno u zadnje dve decenije, otcepljenjem Bosne, Krajine, Crne Gore, Kosova.

  Savez sa Rusijom je teoretski moguć ali praktično neizvodljiv jer je naša elita izgubljena u evropskim vrednostima i ličnim frustracijama. I ličnim interesima trgovačkog lobija.

 • Јапан се убрзано наоружава. Амерички ратни бродови су упловили у Јужно кинеско море, прије пар дана. То значи да ће се Кина и Русија држати заједно, у овом сукобу. То ме радује. 🙂

 • Јеси ли читао о гостовању Шеиха Имрана Назара Хосеина (http://goo.gl/gO24m8)?

  Лично ми се свиђа већина од онога што је говорио. Мада се питам да ли стварно мисли то што говори. Гледао сам неке његове ТВ интервјуе – има изразито амерички стил наступања. То ми дјелује симпатично, али и чудно. Понекад ми дјелује неозбиљно и неискусно. Као да је неки шаљивџија.

  Је ли он заиста тако битна личност, као што то говоре наши новинари? Колику тежину имају његове ријечи у муслиманском свијету?

 • Čitao sam intervju sa njim u Novostima i odmah ga zaboravio. Ne znam koliko je on bitna ličnost za muslimanski svet ali je potpuno irelevantno to što govori za hrišćane jer promoviše „rusku verziju globalizma“.

  Da li globalizam dolazi iz drage Rusije, Indonezije ili mrske Amerike i Engleske, svejedno je, ideja je uvek antihrišćanska.

  Bio bih oprezan sa takvim prorocima Novog doba i poretka.

Ostavite komentar