PVC STOLARIJA

Da li da se kupuju i ugradjuju prozori i vrata od pvc plastike i dodataka

PVC stolarija postale je prvi i najtraženiji izbor kada je u pitanju postavljanje stolarije, i to s razlogom. Kao odličan izolator i napravljena od zdravih i recikliranih materijala, ona je ujedno i najzdravija odluka za svaki prostor, bio on privatni ili poslovni. Ipak, ono na šta se retko skreće pažnja kada je po sredi PVC stolarija jeste ušteda vremena i novca koju ona donosi. Obično se o njoj govori kao u najučinkovitijem izolatoru i stolariji koja najbolje dihtuje, ali se zaboravlja i da PVC stolarija prilično može uštedeti Vaš novac, te u veoma kratkom roku isplatiti i samo svoje postavljanje.

PVC stolarija malo košta

Kao što smo već pomenuli, PVC stolarija je rađena od recikliranih materijala i najzdraviji je izbor kada je u pitanju postavljanje stolarije. Upravo zbog toga što je mešavina materijala od kojih se pravi dobijena reciklažom, PVC stolarija je i mnogo jeftiniji izbor od ostalih vrsta stolarije, a u poređenju sa kasnijom uštedom koju donosi, ujedno i najisplativiji. Zato je važno prilikom odluke o postavljanju stolarije imati u vidu koliko je ova vrsta stolarije, zapravo, najbolja investicija.

Niži računi za struju i grejanje

Krajem meseca svako od nas se sučava sa računima za struju i grejanje, a nije retkost ni da nas iznenadi poskupljenje jednog ili drugog. Da biste uštedeli na ovakvim troškovima, treba voditi računa o izolaciji, a PVC stolarija tu odnosi ubedljivo prvo mesto. Zbog načina njenog postavljanja, ona dihtuje neuporedivo bolje od bilo koje druge stolarije, te temperaturne promene ni na koji način ne utiču na unutrašnjost prostora. PVC stolarija omogućava da Vam, za početak, hlađenje klimom ili ventilatorom leti gotovo uopšte ne bude potrebno, a svakako ne u onoj meri u kojoj biste struju trošili uz ostale vrste stolarije. Isto važi i za dogrevanje zimi: u kojoj god formi da ste rešili da se grejete, PVC stolarija i ovde štedi novac, neophodan za zagrevanje kada su niže temperature. Zato se već nakon godinu dana (u mnogim slučajevima i za nekoliko meseci) može sagledati ušteda za račune koju PVC stolarija ostvaruje. O zdravlju da i ne govorimo – vlaga se najpre stvara u onom prostoru koji nije dobro izolovan, a svima je poznata njena štetnost po disajne organe.

Održavanje i dugotrajnost

I dok ostale vrste stolarije, a pre svih drvena, zahtevaju konstantno održavanje, PVC stolarija neće zahtevati preterano trošenje vremena i novca. Kako zbog prirode materijala od kojih se pravi PVC stolarija ne menja oblik ni strukturu, ona može trajati i do pola veka bez ikakvih promena. Za njeno čišćenje dovoljno je prebrisati je vlažnom krpom i odstraniti prašinu, jer ne zahteva farbanje, lakiranje, šmirglanje ili dodatno ojačavanje. Kada se sve sabere, PVC stolarija najpre ne troši vreme potrebno za sve ove radnje, nisu joj potrebni majstori u kući ili dugo čišćenje za njima, a o novcu za godišnje osvežavanje da i ne govorimo. Zato se ova vrsta stolarije može razumeti i kao jedna od najboljih enterijerskih investicija uopšte, ali svakako broj jedan kada je izbor vrste stolarije u pitanju.