SVADBENE TORTE

Ideje kako da napravite svadbenu tortu i kako ona da izgleda

 

Gold-and-Pink-Wedding-Cake-300x398

Zlatno i roze svedbena torta

Svadbene torte prošle su kroz veliki broj trendova u poslednjih dvadesetak godina. I danas postoji bezbroj stilova izrade ovog slatkiša, a oni se uglavnom biraju prema tematici stila čitavog dana venčanja – od onog na plaži, pored bazena, u vidu žurke, velike proslave, neke modne dekade i slično. Svadbene torte koje su poslednjih meseci u Americi postale veliki hit jesu veliki modeli na tri ili pet spratova, bogato ukrašeni.

Kombinacija zlatne i puder roze

Spektakl broj jedan predstavlja kombinacija zlatne, sjajne metalik boje i puder roze na površini svadbene torte. Iako se na prvi pogled ovo uparivanje može učiniti svedenim, realnost je malo drugačija. Naime, ovim bojama dekorisane, svadbene torte mogu imati mnoštvo ukrasa, od ogromnog ružičastog cveća sa zlatnim nitnama preko oboda čitavih spratova, do bogato rezbarenih debelih zlatnih mašni koje obmotavaju svaki sprat pojedinačno. Svadbene torte čiji je najniži sprat uređen trodimenzionalnim, puderasto-roze laticama cveća, nadograđuju se potpuno zlatnim spratovima. Drugu verziju ovako kombinovane svadbene torte čine poslednja dva ravna ružičasta sprata, na kojima su izvučene zlatne niti. Prekrasno, zar ne?

Geometrijski motivi

Prave linije, trouglovi i kvadrati u različitim bojama doprinose pompeznom izgledu svadbene torte, i njih uglavnom biraju mlade koje su sklone svedenim modernističkim stilovima. Trouglovi i kvadrati koji su samo šare na obodima spratova svadbene torte, na njihovim ivicama prelaze u trodimenzionalne dodatke i čitavoj priči dodaju sasvim avangardni šmek. Idealno za sve one koji žele nešto drugačije i upečatljivo. Iako se jarke boje ovakve svadbene torte navode kao apsolutni MUST, možete koristiti i pastelne tonove ako želite umireniju varijantu.

Trodimenzionalno cveće

Ništa novo, reći ćete. Nije baš tako – svadbene torte sa cvećem u tri dimenzije postale su nešto drugačije. Ruže rađene u šlagu već postaju OUT, kao i prirodno cveće, a zamenjuju ih dodati trodimenzionalni cvetovi od belog fondana koji izgledaju kao izrezani od papira. Oni se farbaju u izabranu boju i lepe na obode spratova svadbene torte ili se razbacuju bez reda po čitavoj njenoj površini. Možda zvuči neobavezno, ali ovakve svadbene torte zapravo divno izgledaju ako se kombinuju sa šarama u boji na beloj površini torte.

lepe svadbene torte za mladence

Svadbena torta sa ružama

Svadbene torte sa „vodenastim“ šarama

Možda niste voleli vodene bojice na časovima likovnog, ali konačno je kucnuo i njihov čas. Svadbene torte čija površina izgleda kao ukrašena vodenim bojama koje se pomalo razlivaju, u vidu raznobojnog cveća sa lišćem ili apstraktnih šara, trenutno su glavni hit u Americi. One deluju kao luksuzna umetnička dela ili imaju retro momente, a sve u zavisnosti koja forma šare se bira.

Mat boje i pruge

Na svadbene torte preselili su se momenti iz modnog dizajna, te mat nijanse polako osvajaju čitav svet. Bez obzira na njihovu boju, svadbene torte se mogu matirati tako da izgledaju kao savršen slatkiš iz neke bajkovite poslastičarnice, koji prosto mami uzdahe. Trenutno su veoma popularne mat ciklama svadbene torte, za kojima ne zaostaju ni one na pruge. Naravno, klasika su crno-bele, ali i plavo-bele i zlatno-bele sve više osvajaju poslastičarsku scenu. Prugaste svadbene torte su apsolutni MUST HAVE, te ih birajte makar za desertni sto ako ne i za glavnu tortu na svom slavlju.

Lav Cakes svadbene torte