BIČE SREDŽENO

Nova generacija mladih koja odrasta uz rijaliti programe gde su glavni heroji kriminalci i polusvet ima jedinstven odgovor na sve izazove

 

Došla jedna medicinska sestra na posao u polu-predinfarktnom stanju. Više posla imali doktori i koleginice da nju stabilizuju, nego oko pacijenata.

Šta se dogodilo?

biče sredženo kristijan-golubovic-foto-dragan-kadic Nova generacija mladih

Mučena medicinska sestra ima sina u prvom razredu srednje škole. Elem, razredni starešina sazvao zajednički roditeljski sastanak sa đacima i njihovim roditeljima da vide šta im je činiti. Deprimirani prosvetni radnik je saopštio uopštenu ocenu da su deca nemoguća, sa dolaskom proleća hoće prosto iz kože da iskoče, a ide kraj školske godine. Zatim je u grobnoj tišini počeo redom javno da saopštava učenička postignuća. Došao red i na sina pomenute med. sestre. Tako je saznala čitav niz novosti o svom jedincu. Da joj dete ima nekih sedam prilično stabilnih kečeva, da je po broju neopravdanih izostanaka odavno zaslužio da ode na transfer-listu, da profesorima kontrira radi isticanja i još puno zanimljivih detalja.

Žena je blokirala od šoka. Veli, razmišljala je da li da „debila koga je rodila“ raščupa na licu mesta, ili da kaže mužu pa da ovaj odrobija „debila koga je rodio“ ili da jednostavno ode napolje i obesi se i tako na najlakši način okonča svoje muke. Tišina u učionici je postala još teža. I tada sin, koji je veći deo detinjstva proveo u inostranstvu a i malo vrska, pa ne govori perfektno čisto, sa epskom hladnokrvnošću, kao da nije o njemu reč, i kao da nije već viđen za izabacivanje iz škole ili ponavljanje razreda, dade izjavu:

– Biče sredženo.

Tu je polako počeo prigušeni kikot. Ali, kako biva, umesto da se kikot sasvim priguši on dobija na snazi. Onda se to prenelo na profesora koji je tek bio nevešt u mimikriji. Tako je na kraju došlo do opštih ovacija, „ludoosmeha“ kako narod zove tu vrstu smeha bez povoda. Samo je mama ostala bez osmeha i reči, potpuno skrhana.

Premijer Vučić otišao u Vošington u radnu posetu. Šta mislite šta će Vučić da odgovori Bajdenu kad počne da ga propituje o o svim još neodrađenim zadacima? Kako napreduje prijem Kosove u UNESKO, koliko je Srbija uradila za smeštaj nekoliko stotina hiljada svojih novih tamnoputih građana, šta je s proterivanjem Rusije, šta je sa „aplikacijom“ za NATO…?

I šta majka Srbija da radi sa debilom koga je rodila, dok nam se svi okolo smeju?

 

Nimbus

Izvor: http://nimbusovpodrum.blogspot.rs/