IMA NEŠTO ŠTO ME NEĆEŠ

 

Ima nešto u tom što me nećeš,
ostavljaš mi vremena za druge.
Vidim kako veselo oblećeš
kao leptir oko moje tuge.

Ima nešto u tom što me nećeš - Duško Trifunović lauralee-mcintyre-bikini

Ima nešto u tom što me nećeš,
nešto čemu ni sama ne znaš ime.
Sve što kažeš na šalu okrećeš,
a sve znači – ne zaboravi me.

Ima nešto u tom što me nećeš,
od te laži načisto umreću …

Ima nešto u tom što me nećeš,
i u tome što ja tebe neću …

 

Duško Trifunović

 

Duško Trifunović (13. septembar 1933. Sijekovac kod Broda – 28. januar 2006, Novi Sad) je bio srpski književnik, pesnik i televizijski autor.

Nije bio član sekcija, ni mladi pesnik pionir. Prvu pesmu je napisao tek po povratku iz vojske, sa 22 godine. U Sarajevo je došao sa 24 godine i zanatom bravara, ali već sledeće godine izdaje prvu knjigu. Bio je plodan stvaralac koji je stvorio dvadeset knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama. Smatra se zaslužnim za kreiranje nečega što je kasnije nazvano sarajevska rok en rol škola.

https://www.youtube.com/watch?v=6txay37mXqU

Na televiziji je zapamćen kao autor emisija na TV Sarajevo „Šta djeca znaju o zavičaju“. Po izbijanju rata 1992. godine prešao je da živi u Novi Sad gde je nastavio da radi za TV Novi Sad.

Najpoznatiji je postao na osnovu saradnje sa rok sastavom „Bijelo dugme“. Do tog momenta je bilo nezamislivo da poznat i afirmisan pesnik sarađuje sa rokenrol bendom. Iz te saradnje su se izrodili hitovi kao što su „Ima neka tajna veza“, „Šta bi dao da si na mom mjestu“, „Glavo luda“ i tako dalje.

Sem toga, pisao je tekstove i za „Indekse“, Tešku industriju, Nedu Ukraden, Zdravka Čolića, Arsena Dedića a poslednje poznato estradno ime sa kojim je radio je bio Željko Joksimović (pesma „Ima nešto u tom što me nećeš“). Ukupno je oko 300 njegovih pesama komponovano i snimljeno, a svega 3 pesme u životu je napisao na muziku.

Prema sopstvenoj želji sahranjen je u Sremskim Karlovcima, 30. januara 2006.

Na Palama se jednom godišnje održava književna manifestacija „Dani Duška Trifunovića“ gdje se okupljaju pjesnici iz Srpske, Srbije i Crne Gore.