NEXSUS

Poštujem publiku, i publika poštuje mene!

On je mlad, uspešan i talentovan, živi svoj san i ulaže u svoj rad. Planira da uspe u svojim očekivanjima i ne predaje se. Miljenik je ženske populacije kako zbog svog atraktivnog izgleda, tako i zbog svojih pesama.

Luka Jančijević poznatiji kao Nexsus govori o svojim početcima, svojim pesmama. Otkriva ko su mu uzori i ko mu je bila najveća podrška u odluci da se bavi muzikom.

Luka Jančijević - Nexsus pevač

Kako si zapravo odlučio da se baviš muzikom?

– Muzikom sam odlučio da se bavim iz dva razloga, prvi je to jer sam je jako voleo od malena, a drugi razlog je bio gubitak jednog člana porodice nažalost. Čovek koji više nije sa mnom je jako želeo da se bavim time i da uspem u tome, i eto me danas, trudim se da ispunim svoj cilj i njegovu želju.

Kakav je osećaj bio ući prvi put u muzički studio i snimiti pesmu?

– Hmm, kakav osećaj… iskreno bio sam uplašen jer nisam ni slutio kako sve to funkcioniše. Imao sam tremu, naravno pozitivnu, ali posle prve snimljene pesme svaki put je bilo sve lakše, da uđem u studio, uzmem mikrofon i odradim to zbog čega sam došao.

Ko su ti prvi uzori?

– Nisam bio kao ostali koji su imali nekog uzora što se tiče nekih stvari. Iskreno nisam imao uzora dok sam bio mlađi, većina jeste, ali ja nekako nisam obraćao pažnju na to, želeo sam jednostavno da izgradim nesto svoje, zbog čega cu jednog dana biti ponosan na to.

Kako bih opisao svoje pesme nekome ko nije imao prilike do sad da ih čuje?

– Ukratko bih samo odgovorio da su moje pesme nešto što predstavljaju mene, sa druge strane sebe i svoje događaje uglavnom prenosim u tekstove i u većini slučajeva tako i nastaju moje pesme.

Sa kim bih voleo da snimiš duet sa naših prostora?

– Što se tiče dueta sa naših prostora, bez razmišljanja bih se odlučio za Nikoliju. Moje neko mišljenje o tome je da je ona skoro jedina devojka koja se bavi takvom vrstom muzike koju volim. A sa druge strane jako je seksipilna u svojim spotovima i ume da napravi dobar skandal.

Ko je tvoja najveća podrška u životu i u poslu?

– U životu najveća podrška mi je bila moja porodica, par pravih prijatelja i niko više…a što se tiče posla mogu da kažem da sam sebi bio najveća podrška, nisam očekivao da me niko podrži u tome jer znam razlog zbog koga sam počeo da radim to sto volim i zašto želim da uspem. Kasnije su se podrsci pridružili samo pravi prijatelji i zahvalan sam na tome veoma i dan danas.

Da li među tvojim pesmama postoje i autobiografske?

– Da, naravno da postoje autobiografske pesme i mislim da se tim pesmama najviše ponosim jer je njih jako teško ispoljiti u pesmi i tekstu, to je moje neko mišljenje o tome

Koji nastup do sad ti je ostao u sećanju?

– Za sada ih sve pamtim i svi su mi ostali u lepom sećanju, jer volim kad pozitivnu energiju prenesem na publiku. Neverovatan je osećaj.

Koliko je zapravo važna komunikacija sa publikom u poslu kojim se baviš?

– Moje neko mišljenje je da je komunikacija sa publikom jedna od najvažnijih stvari u javnom poslu. Moj stav je da, ako ja poštujem svoju publiku i ona poštuje mene, do sada je tako bilo i ja se iskreno nadam se da će tako i ostati. Trudim se da svima i u najkraćem roku odgovorim na poruku i postavljeno pitanje.

Na našim prostorima ima dosta muzičara, doživljavas li nekog kao konkurenciju?

– Naravno da ih ima, pa može se reći cak i previše. Ljudi žele preko noći da postanu nešto, a pritom da u to nešto ne ulažu ništa. Za sada ne vidim konkurenciju jer ja radim na jedan sasvim drugi načih svoju muziku i želim da tako i ostane. Ne želim biti kao većina, želim u tome da se izdvajam od ostalih i mislim da je to sasvim u redu.

Koji su tvoji planovi za budućnost?

– Planovi za budućnost…mogu reći da ću sigurno u svoju karijeru ulagati sve više i više, prvenstveno ulagati u sebe. Naravno, tu su isplanirane saradnje, dosta novih ideja , pesama i spotova za budućnost koje treba ostvariti. Želim samo da ljudima pružim zadovoljstvo i uzivanje dok slušaju moje pesme i gledaju spotove. Takođe želim i radim na tome da proširim svoju publiku i pritom zadržim sve svoje verne fanove koje jako poštujem i volim.

 

Relja Mišić