MOBILNI TELEFON – alat za lični razvoj

Koliko puta ste sebi rekli „od sutra počinjem da učim neki strani jezik“ ili neku sličnu rečenicu? Ali uvek se pojavljivao neki „razlog“ zašto niste počeli. Više nema izgovora, jer danas možete raditi na sebi bilo gde, bilo kad i to potpuno besplatno.

 

Pametni telefoni su promenili način našeg života, a isto tako i način učenja. Uz pomoć pametnih telefon možete koristiti mnoge Android aplikacije, kojima ćete postići taj cilj, a prilikom izrade ovih aplikacija imalo se u vidu da one trebaju biti i zabavne. Izdvojili smo za vas 8 najpopularnijih na GooglePlay-u.

  1. Dictionary.com

Kao što i ime kaže, ova aplikacija je rečnik u kome ćete pronaći svaku reč koja vam je potrebna. Poseduje i regionalnu mapu čestih pretraga za područje u kome se nalazite.

  1. Lumosity

Dizajnirana od strane neuronaučnika, Lumosity poboljšava vašu memoriju i pamćenje kroz različite memorijske igrice. Ova aplikacija će vam pomoći da poboljšate vaše kognitivne sposobnosti, a primarno je da postanete brži u rešavanju problema, kako na poslu tako i u životu.

Lymosity

  1. Evernote

Ova aplikacija poboljšava našu produktivnost dajući nam alate kojima možemo fotografisati, koristiti crafting beleške, stvarati to-do liste, snimati glasovne podsetnike ili možete koristiti Tag za dodatnu organizaciju. Aplikacija čak sinhronizuje sadržaj na više uređaja.

  1. Coursera

Coursera nudi preko 200 besplatnih kurseva, koji pokrivaju 20 oblasti. Kursevi su pripremljeni od strane najboljih svetskih univerziteta. Sadržaj možete snimiti, gledati, učestvovati na časovima uživo i na kraju dobiti zavidnu diplomu i to potpuno besplatno.

  1. TED

TED je aplikacija koja te podstiče na razmišljanje. Ovde se nalazi Preko 1700 videa sa govorima ljudi različitih iskustava. Tu su biznis gurui, muzičke legende, inženjeri, it geniji i mnogi drugi. Ova aplikacija će vas podstaknuti na produbiljivanje sopstvenog razvoja na svim nivoima.

TED

  1. StudyBlue

Sa ovom aplikacijom stvaraćete sopstvene vodiče za učenje, kvizove ili možete izabrati autoritarizovane kolekcije sličnog sadržaja za određene teme i na taj način ćete zaroniti u jedinstven svet znanja i pritom se takmičiti sa drugima, koji dele ista interesovanja sa vama.

  1. Duolingo

Ova aplikacija je proglašena najboljim aplikacijom za učenje stranih jezika. Podržao ju je čak i američki predsednik Barak Obama. Učite strane jezike brzo i lako uz pomoć interaktivnog materijala, zanimljivog sistema nagrađivanja i što je najbitnije veoma efikasno. Neki naučnici su dokazali da se uz Duolingo mnogo brže nauči strani jezik nego uz tradicionalnu nastavu. Proverite zašto!

Duolingo

  1. Learnist

Learnist funkcionše kao socijalna mreža za sticanje znanja. Možete postaviti tekstove i video sadržaje i sortirati ih prema različitim temama. Bilo da želite da naučite kako se pravi film ili da zavirite u život Salvadora Dalija, ove informacije možete dobiti upravo zahvaljujući ovoj aplikaciji i uz pomoć onih koji imamju slična interesovanja kao i vi.