PROSIDBA U AVIONU KOJU ĆE PAMTITI SUBOTICA

Poruka za udaju ispisana na 10 hektara, neobična prosidba u avionu na 500 metara visine i mnogo ljubavi!

 

Pod izgovorom panoramskog razgledanja Subotice i Palića, Mario Dulić je svoju devojku Vesnu Vučičević, tom prilikom, zaprosio u avionu ….

prosidba u avionu 4

Priču o prosidbi u avionu za vazduhoplovce je možda najbolje početi ovako:

Avion Cessna C-172N poleteo je oko 10:20 ujutru sa subotičkog sportskog aerodroma „Bikovo“. Ruta ga je vodila i ka selu Đurđin koje je vazdušnom linijom od aerodroma udaljen 13 Km.

Međutim, za razliku od drugih, sličnih, prosidbi, avion je ovde poslužio kao pomoć da se natpis ispisan u polju, „Vesna, udaj se za mene“, vidi.

prosidba u avionu 2

– Parcela ima malo više od 10 ha. Izabrao sam je jer dimenzije odgovaraju tekstu koji sam hteo da napišem.

Na tom placu imam GPS navigaciju, dakle, autopilota. Napravio sam virtuelnu mapu parcele. Izdelio je na kvadrate 25×25 metara.

Jedno slovo sam pisao u četiri takva kvadrata – slovo je 50 x 50 m. Širina slova je 9 metara, jer mašina kojom sam radio – „Gruber“ je širine 3m.

prosidba u avionu 3

Razmaci između slova su bili 11 m, odnosno 72m veliki razmaci – da bi moglo da se vidi iz aviona na visi od 400-500 metara – objašnjava Mario Dulić.

– Kada sam sve završio, iz aviona sam snimio kako to izgleda – sa nekih 300 metara, pošto se sa zemlje ne vidi.

Kada sam se popeo na traktor mogao sam da vidim jedno slovo, eventualno dva, ostala su bila kao linije. Nisam znao kako je ispalo.

prosidba u avionu 1

Zato smo dan pre prosidbe sve snimili iz aviona – kaže Mario.

– Na ideju sam došao pre 2-3 godine. Pre šest meseci sam odlučio da ću to uraditi ove godine, posle četiri godine veze – objasnio je Mario za naš portal i dodao da je nakon prosidbe zaista usledio obećani panoramski let iznad Subotice i Palićkog jezera.

prosidba u avionu 5

Srećno vam i radosno u životu bilo!