DRUGA STRANA PRIČE

Dokumentarni film o izbeglicama koje nećete videti na TV-u i u mainstream medijima

 

Šokantne slike i prilozi o izbeglicama i muslimanima iz cele Evrope koji masovno dolaze u Evropu koje će vam dati drugi pogled na sadašnju situaciju. A tu su i neki podaci koji će vas iznenaditi, na primer da u Francuskoj danas postoji 2300 džamija – Lista džamija u Francuskoj.

Muslimani u Britaniji - FIlm o izbeglicama koje nećete videti na TV-u

Muslimani u Britaniji

Inače, svake godine Evropa primi pola miliona do milion stranaca, stim da su to stranci i ekonomski migranti koje je Evropa sama birala, nije primala svakoga ko je hteo, nego samo one koji Evropi trebaju, najčešće mladi iobrazovani ljudi i zanatlije svih vrsta koji su popunjavali nedostatak radne snage i pad nataliteta Evropljana. Uz to, taj broj doseljenika u Evropu je bio različitih nacionalnosti i veroispovesti, što je davalo Evropljanima vremena da ih razvrstaju i integrišu u evropske vrednosti, odnosno oblikuju po sopstvenim merilima.

Sada se Evropa susreće sa intezivnim dolaskom samo jedne grupe migranata – muslimana, i to intezivno, što sve budi razne sumnje, stvara tenziju i napetost u Evropskim zemljama, koje sada očigledno uvidjaju kako se menja slika sveta u kojem žive.

Napominjemo da je ovaj film o izbeglicama izmontiran sa mnoštvom scena koje su zastrašujuće i možda delom tendenciozne, ali daju dobar pregled nekih socijalnih fenomena koji se dogadjaju danas u Evropi. Posebno je zanimljivo prisustvo muslimana u Britaniji. U jednom gradu u Britaniji trenutno ima 40 džamija i tamo su muslimani većina.

 

https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc&feature=youtu.be