UVEĆANJE GRUDI

Koje su sve nedoumice vezane za prirodno i hirurško povećanje grudi

Većina žena smatra svoje grudi nedovoljno velikim, asimetričnim ili opuštenim, te povećanje grudi postaje jedna od najtraženijih intervenvencija kod plastičnog hirurga, koja poslednjih godina u potpunosti zamenjuje zatezanje bora i očnih kapaka na mestu broj jedan. Stoga i postoje mnoge nedoumice vezane za povećanje grudi, koje specijalisti u ovoj struci otklanjaju tvrdnjom da je svaki od ovih tretmana potpuno siguran i neinvazivan. Ipak, ne početku se treba zapitati i koji su to motivi za povećanje grudi, te o svemu podrobno razmotriti sa svojim lekarem.

povecanje-grudi

Hirurška intervencija – da ili ne?

Hirurška intervencija za povećanje grudi traje u proseku sat do sat i po vremena i radi se pod celokupnom anestezijom. Već nakon nekoliko dana, možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Često se postavlja pitanje i da li je povećanje grudi bezbedno za žene i devojke koje jednog dana planiraju da postanu majke, a odgovor je, svakako, da, jer se ovom operacijom ostavljaju potpuno netaknute mlečne žlezde dojki. Svejedno je bitno zapitati se zašto želimo povećanje grudi i kakve rezultate očekujemo. U dogovoru sa doktorom, obavezno napomenite šta je ono što biste želeli. Nerealna očekivanja mogu biti prepreka celokupnom procesu.

Kakve implante postaviti?

Jedna od čestih nedoumica vezanih za povećanje grudi jeste kakve implante postaviti u dojke, da li one okrugle ili anatomske. Okrugli implanti mogu dovesti do boranja kože na dojkama i delovati veštački, te ukoliko je cilj da grudi izgledaju što prirodnije – što bi i trebalo da bude, bolje je odlučiti se za anatomske implante za povećanje grudi. Rez se pravi iznad ili ispod mišića grudi, veličine je oko četiri centimetra i ostaje sakriven u naboru kože, te neće biti upečatljiv i vidljiv. Brushalter se, nakon operacije za povećanje grudi, obavezno mora nositi.

Tehnike za prirodno povećanje grudi

Ukoliko nemate nameru da zbog onog što smatrate svojim estetskim nedostatkom idete pod nož, sigurno su Vam već poznate određene tehnike za vizuelno ili prirodno povećanje grudi. Nošenje umetaka u grudnjaku sigurno je jedna od njih, jer se na ovaj način grudi podižu i čine do čak dva broja većim. Isto važi i za razne modne trikove: volani, topovi i uske haljine učiniće čuda za povećanje grudi, te možete birati ovakve delove garderobe. Ako redovno vežbate i pravilno se hranite, sigurno primećujete i promene na svojim grudima. Zategnuto telo bez viška masnoća učiniće da i Vaše grudi budu čvršće, te će ih vizuelno uvećati. Uzak struk takođe daje dobre rezultate za povećanje grudi, te vodite računa da svakodnevno radite trbušnjake, hodate ili trčite.

Pravilna nega dojki

I koža grudi mora biti pravilno negovana, poput kože lica i ostatka tela. Povećanje grudi zavisi i od njihove prokrvljenosti, a redovan piling kože ostraniće mrtve ćelije i podstaći krvotok u ovoj regiji. Nemojte zaboraviti ni da hidrirate kožu grudi nakon tuširanja. Smanjenje i povećanje grudi naizmenično se dešava pri našem mršavljenju i gojenju, te koža vremenom gubi elastičnost i puca. Tako se stvaraju strije koje mogu veoma ružno izgledati, ali i učiniti da grudi omlitave. Stoga je važno i o koži ovog područja voditi računa, kako bi ostala zategnuta i glatka.