NAJKRAĆE PRIČE 2015

Napišite tri kratke priče i pošaljite ih na tradicionalni konkurs za najkraću priču kako bi ušle u zbornik izabranih priča

Izdavačka kuća Alma priprema zbornik priča pod nazivom Najkraće priče 2015. Na konkurs za najkraće priče se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvrštene u zbornik neće se honorisati.

konkurs za Najkraće priče 2015

Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…).

Radovi se šalju na adresu:

„Alma”

Molerova 62-A

11000 Beograd

ili elektronskom poštom na adresu:  [email protected]

Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.

Konkurs za Najkraće priče je otvoren do 15. decembra 2015. godine. Sredinom marta 2016. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik s XIV konkursa za najkraću kratku priču – „Fosilni zapis“).