Tuga, pregolema – da li je i njegov brat OTETA beba ili… ili… presvisnuću od tuge za bratom… jer NIKO NE ZNA ŠTA JE S NJIM!…

BRATE, JAVI SE!…

 

 

Muris Demirović portret

Muris Demirović, Foto: Privatna arhiva

Muris Demirović (24) iz Tuzle, svim silama pokušava da pronađe svog brata blizanca za kog su lekari u Institutu za majku i dete, u Beogradu, rekli da je umro nedugo posle  rođenja…

A gde je umrlica?!…

Njegovi roditelji – nikad nisu dobili umrlicu bebe – niti im je rečeno gde je sahranjen! A Muris kaže da u duši oseća da je njegov brat živ – i samo bi voleo da zna gde je, on, sad i da li je dobro…

– Nije mi lako da se posle toliko godina vraćam na staro, ali znam da to moram da uradim. Jednostavno, ne mogu više ovo da držim u sebi. Pokrenuo sam sve ovo s nadom da ću saznati šta se tačno desilo, gde je, da li je dobro… Nedostaje mi… nedostaje mi moja druga polovina, moj brat! – iskren je Muris.

Započeo borbu da otkrije tajnu bratovljevog nestanka…

Murisova borba je počela preko društvenih mreža na kojima je podelio svoju priču i fotografiju – a budući da se radi o jednojajčanom identičnom blizancu, nada se da će on sebe prepoznati na Murisovoj slici, ili da će ga neko drugi videti (!). Jer – trebalo bi da LIČE kao JAJE JAJETU!…

– Brat i ja smo rođeni s manjim problemima u disanju, a on je bio, čak, za kilogram teži od mene… i lekari su mu dali bolje šanse da preživi. Zbog komplikacija smo prebačeni iz Tuzle u Beograd, ali bez znanja naših roditelja, s medicinskom sestrom.

A onda…

Majka je, tek, tri dana kasnije saznala da smo prebačeni… Roditelji od tad više nikad nisu videli mog brata jer su im 22 dana kasnije javili iz Beograda da je jedna od beba umrla – priča Muris za „24 sata“.

Čim mu je to javljeno, njegov otac je pošao iz Tuzle u  Beograd i uputio se u Institut za majku i dete, gde su Muris i njegov brat ležali u inkubatorima.

Otac je tražio da vidi svog sina, a lekari su mu rekli da je bolnica već obavila sahranu!…

Muris Demirović

Muris Demirović, Foto: Privatna arhiva

– Otac je zahtevao da dobije umrlicu i da mu pokažu gde je dete sahranjeno, ali oni ništa od tog nisu uradili. Nikakav dokaz nam nisu dali – i ja zato verujem da je moj brat i danas živ! Jednostavno, mi smo jednojajčani blizanci i postoji ta neka posebna veza. Ja u duši osećam da on nije umro – priča Muris koji priznaje da mu čitava ova borba jako teško pada jer „čačka po starim ranama“ ali je odlučan da će istina pre ili kasnije isplivati na videlo.

Od kada je objavio priču, javilo mu se mnogo ljudi koji se nalaze u sličnoj situaciji ali, kao kaže, za sad nema nikakvih informacija o njegovom bratu.

Izvor: 24sata.rs

Priredio: pf V. V. Mihić Ekspert

oOOo