U susret 2016. godini

VESIĆ: UMESTO CECE, PRVOG JANUARA 2016. ĆE PEVATI
HARIS DŽINOVIĆ

U Beogradu će 1. januara pevati Haris Džinović, umesto najavljene Svetlane Cece Ražnatović – rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić…

 

On je najavio da će za Srpsku novu godinu Novosađani na centralnom trgu slušati Gorana Bregovića, a Nišlije Svetlanu Cecu Ražnatović.

Postignut je „džentlmenski“ dogovor da Beograd bude centar Srbije za doček 1. januara, a Novi Sad i Niš za organizaciju dočeka Srpske nove godine – rekao je Vesić na Televiziji „Pink“.

Doček Nove godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

„Na taj način želimo da ova dva srpska grada dobiju veću ulogu kakvu i zaslužuju, a da se pritom ne poklapaju dočeci i programi“ – istakao je Vesić i dodao da će Beograd, na inicijativu premijera Aleksandra Vučića, bez nadoknade deo svoje novogodišnje rasvete ustupiti Nišu za Srpsku novu godinu i tim dati podršku tom dočeku.

Dečja Nova godina… i Ulica otvorenog srca…

Gradski menadžer je najavio tradicionalno organizovanje dočeka Dečje Nove godine ispred Starog dvora kao i Ulicu otvorenog srca 1. janura.

„Beograđane i goste prestonice ove godine očekuju četiri dana koncerata na centralnim gradskim trgovima pa tako 29. decembra nastupa „Miligram“, dan kasnije Željko Joksimović, dok je za doček, ispred Doma Narodne skupštine, predviđen nastup „Tropiko benda, Stivena Sigala i Lepe Brene“ – rekao je Vesić i ponovio da će 1. januara, umesto Svetlane Ražnatović, nastupiti Haris Džinović.

Beograd  v e ć  PREPUN turista !…

Vesić je istakao da je Beograd već prepun turista i podsetio da strani turisti potroše oko 300, a domaći oko 200 evra po danu.

„Grad Beograd je zvanično zaradio oko 17 miliona evra od dočeka prošle Nove godine, dok je, nezvanično, inkasirano više od 20 miliona evra. Kad kažem zaradili – tu mislim da je Grad zaradio kroz boravišnu taksu, država kroz PDV, hoteli, restorani i drugi privatni subjekti kroz svoje usluge“ – pojasnio je Vesić i ponovio da je ulaganje u doček Nove godine – ulaganje u turizam.

Izvor: tanjug, krstarica.com

Priredio: V. V. Mihić, pf

oOOo