Predavanje iz duhovnosti

Jeromonah Rafailo: MILIONER

 

Sledeći komentar je ostavljen od strane čitateljke Petkana na Bašti Balkana u jednom tekstu o postu:

Jeromonah Rafailo Boljević govoreći o pravilima posta naročit naglasak stavlja na njegovu duhovnu stranu, pre nego na prosto uzdržavanje od jela i pića. Promena načina ishrane je, svakako, bitna i neophodna, kaže on, ali ako čovek samo posti uzdržavajući se od hrane – a nedovoljnu pažnju posvećuje svom duhovnom postu – isto je kao da ore njivu na koju neće ništa posejati, i na kojoj će veoma brzo nići korov, gušeći dušu!… S obzirom da je ovde – piše na tom radio-sajtu – onemogućeno postavljanje video-sadržaja – a mi smo, ovde, pronašli! – pronađite na Youtubu njegovo predavanje – evo ga, ovde, u ovom prilogu! – pod naslovom „Milioner“ – gde govori o jednoj izuzetno važnoj duhovnoj vežbi – samoukoravanju. Svako dobro Vam želim svima! – zaključuje se na tom radio-sajtu)

Jeromonah Rafailo Boljević

Jeromonah Rafailo Boljević – iguman manastira Podmaine u Budvi, Crna Gora

Jeromonah, otac Rafailo (Boljević), nastojatelj, tj., iguman manastira Podmaine, kod Budve… govori, u video-prilogu, nadahnuto, slikovito, mudro, između ostalog, o samoosuđivanju i samoukoravanju… čisteći nam put k Dobru… k Spasenju!…

Jeromonah Rafailo često održava duhovna predavanja koja su izuzetno posećena. Možete ih naći i na ,,Jutjubu”, ukoliko imate želju da čujete neko od njegovih predavanja i beseda.

Video-prilog

Jeromonah Rafailo: Milioner, predavanje, manastir Podmaine, trajanje: 1:44:57 sati (tj., preko sat i po)

Klikni, dole:

https://www.youtube.com/watch?v=LEmIo9D2Nko

 

Priredio: pf Velibor Mihić

oOOo