Zdravo telo – NA BICIKLU!

USPEŠNO DRUŽENJE U POŽAREVCU…

Održana „Požarevačka biciklijada“

Autor: Z. V.

Požarevačka biciklijada, 4. po redu, okupila je veliki broj zaljubljenika u rekreativan biciklizam iz Požarevca i okolnih mesta. U organizaciji Udruženja rekreativnog ekološkog biciklizama „ECO BIKE“ iz Požarevca, u nedelju je održana IV Požarevačka biciklijada koja je imala za cilj da okupi sve zaljubljenike u rekreativan biciklizam i da tim pokaže snagu i volju svih ljudi u nastojanju da promene svest građana o opasnostima koji nam dolaze iz motornih vozila i tako zavole svoju prirodu i cikloturizam.

Požarevačka biciklijada

Brojni učesnici…

Ove godine, učešće su uzeli i učenici osnovnih i srednjih škola. Najveći broj učenika, došao je iz osnovne škole „Desanka Maksimović“, kojima, ovom prilikom,  organizatori zahvaljuju.

Pored građana Požarevca, velik doprinost u održavanju ovog divnog skupa su dali i biciklisti iz Smedereva, Pančeva, Kovina, Svilajnca, Smederevske Palanke, Velike Plane, Golupca i drugih mesta iz okoline koji su uspeli da se dovezu biciklama iz svojih mesta.

„ECO BIKE“…

– Svi učesnici biciklijade su pokazali veliku savesnost u vožnji kao i poštovanje saobraćajnih propisa. O sigurnoj vožnji, brinila je Saobraćajna policija koja je obezbedila maksimalnu pratnju tokom cele vožnje ulicama Požarevca. Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Požarevcu i svim članovima Udruženja „ECO BIKE“, bez koje ovakva manifestacija ne bi mogla da se održi – istakao je predsednik i osnivač Udruženja dipl. inž. Miloš Panić.

– Posle ove veoma uspešne biciklijade, Udruženje će biti aktivno i u narednom periodu sa svojim raznovrsnim aktivnostima u vidu biciklizma, planinarenja, ekoloških akcija i predavanja kao i svim drugim vidovima druženja s članovima – najavio je Panić.

Izvor: internet, youtube.com

Priredio: V. V. M.

oOOo