ŠIK POZAMANTERIJA

Ukoliko do sada niste znali, svaka pozamanterija, a pogotovo ona koja prodaju vrši onlajn, u svojoj ponudi ima, pored različitih vrsta konca i dugmadi, i veoma šik i trendi modne detalje.

Bilo da šijete sami ili ste osmisli (re)dizajn nekog odevnog predmeta koji ćete predstaviti svojoj krojačici, pozamanterija će sigurno biti jedna od stavki koju ćete staviti na svoj spisak. Pre nego što obavite kupovinu, evo samo nekih proizvoda koji Vam mogu dobro doći pre nego što Vam pozamanterija otvori vrata svog kutka, bilo realnog ili virtuelnog.

pozamanterija

Rajsferšlusi sa savršenim ukrasima

Na samom početku, tu su različiti rajsferšlusi, koji mogu poslužiti za potpunu promenu stare haljine ili pantalona ili pak upečatljiv aksesoar na novim odevnim predmetima.

Treba napomenuti da pozamanterijska radnja mora imati veliki izbor ovog proizvoda kako biste mogli da izaberete odgovarajući. Ni kvalitet se ne sme dovoditi u pitanje, te vodite računa koja pozamanterija će biti Vaš izbor.

Za svečanije varijante, predlog su zipovi sa potezačima sa cirkonima, u okrugloj formi, koji će biti veoma diskretan a prefinjen modni detalj. Za dečiju garderobu tu su potezači sa crtanim junacima, dok ćete svoj klasičan stil naglasiti potezačima u izuduženim tankim oblicima, a urbani trend okruglim ili elipsastim.

Izabrana pozamanterija bi trebalo da ima sve ove varijante u ponudi, a Vi rešite koja Vam se najbolje uklapa.

Detalji za torbe

Stara torba ili onu koju ćete poveriti svom obućaru da Vam napravi mora imati upečatljive ručke i kopče, odnosno one koje se uklapaju u dizajn. Vaša pozamanterija trebalo bi da nudi i jedno drugo, te potražite onu sa navećim izborom.

Kako su pismo-tašne izuzetno moderne, kao poseban predlog izdvajaju se različite kopče koje će biti i najupečatljiviji detalj na njima. Možete tražiti one retro, okrugle i elipsaste, a kada pogledate šta sve prodaje pozamanterija, možda dobijete i novu inspiraciju.

Ručke za veće torbe trebalo bi da budu decentne i nenapadne, te da se uklapaju u celokupan dizajn i budu praktične za nošenje. Stoga, pažljivo ih birajte.

Izbor drikera i nitni u pozamanteriji

Izuzetno popularni i veoma praktični za osvežavanje garderobe i obuće, koju lako pretvaraju u trendi verzije, drikeri i nitne koje nudi svaka pozamanterija dragoceni su „pomagači“ za pravljenje „novog“ od „starog“.

Zato razmišljajte na ovaj način: omiljene, a malo pohabane crne čizme nemojte bacati, već im dodajte nitne na zadnju stranu. Dragu belu majicu koja se malo iskrzala na bretelema ili rukavima „zakrpite“ nitnama i budite moderni ove sezone.

Naravno, pre toga pozamanterija nužno mora biti Vaša stanica.

Modne trake

Posebno funckionalne i izuzetno moderne, modne trake nema u ponudi baš svaka pozamanterija, te se potrudite da ponudu sagledate prvo onlajn kako biste našli odgovarajući primerak.

Bogate detaljima poput visećih ukrasa, šljokica i štrasa, raznih šara i dezena, pozamanterija koja u ponudi ima ovakve modne trake začas će Vam omogućiti da najobičniju jednobojnu majicu ili tuniku pretvorite u komad orijantalnog stila, luksuznog dizajna ili originalnog izgleda.

U ovom slučaju, važno je i kakvim koncem zašivate trake, te bi pozamanterija trebalo da ima u ponudi i konac za ručno, odnosno mašinsko šivenje, kako biste imali sav potreban materijal.

Za kraj, obavezno vodite računa o brendovima koje pozamanterija distribuira, jer je veoma važno da svaki detalj bude vrhunskog kvaliteta.