LED SVETLOSNO SKIJANJE

Skijanje sa LED diodama i ambijentalnim svetlom na snegu je magični promo video klip kompanije Philips

 

Skijaši su obukli odelo sa LED diodama a planinski predeli i skijaške staze su osvetljene ambijentalnim svetlom. Sve je to bilo dovoljno da dobijete magično svetlosno skijanje po mraku. Igra svetlosti i neobični efekti će vas oduševiti. Pogledajte ovaj kratak video klip i uživajte.

Fenomenalno svetlosno skijanje noću sa LED diodama

Ko želi još, neka potraži ceo film na You Tubu, nama je i ovo dovoljno.

ŠTA JE LED SIJALICA

LED je skraćenica za svetleće diode (Light Emitting Diode). One mogu biti napravljene u raznim veličinama i za razne situacije. Svaka LED sijalica je napravljena od čvrstog materijala koji se zove poluprovodnik. Kada struja prođe kroz poluprovodnik atomi unutar njega emituju energiju u formi nama vidljive svetlosti. To je jednostavan i izdržljiv dizajn.

Led sijalice tako troše veoma malo energije pošto se sva energija pretvara u svetlost, a ne i u toplotu.  Kako je poluprovodnik od čvrstog materijala veoma je otporan na udarce i lom. Ove sijalice ne sadrže otrovne materije kao što je Živa, ne emuituju UV i IR zračenje, te ne privlače insekte.

Štedljive CFL sijalice prozvode manje toplote od običnih, mada i dalje emituju veoma veliku količinu toplote. LED sijalice skoro da ne proizvode toplotu obzirom da najveći deo struje pretvaraju u svetlost, te samim tim smanjuju rizik od požara i nezgoda usled kontakta sa njima.

ŽIVA:  kako je opisano štedljive CFL sijalice sadrže Živu i pomoću nje rade. Ovo je dobro za proizvodnju svetla, ali ugrožava životnu sredinu. Ako se pravilno ne odlažu Živa može biti oslobođena u vidu pare koja ugrožava bilo koju osobu ili životinju koja je udiše. LED sijalice ne sadrže Živu te su daleko bolje za životnu okolinu. Mnogi maloprodajni lanci su zaustavili prodaju štedljivih CFL sijalica zbog sadržaja Žive.

ENERGIJA: LED sijalice koriste daleko manje energije nego štedljive CFL, tako da se komapaktno fluorescentne sijalice više ne mogu nazivati “štedljive”, kada ih poredimo sa LED sijalicama, zaista je samo jedan pobednik. LED sijalice će znatno smanjiti račune za struju pružajući svetlost koja vam je potrebna.