In Memoriam

UMRO DEJVID BOUVI

ODLAZAK LEGENDE Preminuo Dejvid Bouvi

Dejvid Bouvi umro je 10. januara u svom domu u 69. godini života okružen svojom porodicom nakon hrabrih 18 meseci borbe sa kancerom, objavljeno je jutros na zvaničnoj fejsbuk stranici poznatog rok muzičara.

Umro je Dejvid Bouvi

Dejvid Bouvi

Dok mnogi od vas žele da podele vest o smrti i gubitku Dejvida, molimo da poštujete želju porodice da u privatnosti odboluju svoju bol – navedeno je na fejsbuku.

Poznati umetnik pre nešto više od mesec dana izdao je novi singl pod nazivom „Blackstar“.

Dejvid Bouvi, rođen je kao Dejvid Robert Hejvord-Džouns, 8. januara 1947. u Londonu.

Bio veoma poznat britanski rok muzičar, pevač, kompozitor i glumac, a muzički je bio aktivan punih pet decenija i večno sklon menjanju muzičkog stila i imidža, naorčito od 1970. godine.

Najranija pesma kojom se Bouvi proslavio je bio singl „Space Oddity“ iz 1969. koji je zbog spuštanja na Mesec imao velik uspeh.

Njegov najznačajniji album bio je „Uspon i pad Zigija Stardasta i pauka sa Marsa“ (The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars). To je bio konceptualni album sa pričom o vanzemaljcu koji dolazi na Zemlju, postaje megazvezda, a na kraju ga ubijaju obožavaoci. Zaštitni znak te turneje bio je ogromni stakleni pauk, posebno izrađen za tu priliku.

Dejvid Bouvi je ostao aktivan do poslednjih dana. Turneju za album „Rijaliti“ (2005), morao je da prekine zbog manjeg srčanog udara.

Pored muzike bavio se i glumom, jedna od njegovih najupečatljivijih uloga je i lik Nikole Tesle kojeg je tumačio u filmu Prestiž (Prestige), poznatog reditelja Kristofera Nolana. U ovom filmu glumi pored Hju Džekmena i Kristijana Bejla.

Video-prilog

Posle ove pesme ima, još, 5 pesama, a, možda, i više… PUSTITE DA SE SAME SMENJUJU!
David Bowie – Valentine’s Day, trajanje: 3:08 minuta
Klikni(te), dole:
Priredio: Velibor Mihić, ur.oOOo