OPEL – Istorija autogiganta – I deo 

Opel je jedna od najzastupljenijih marki automobila na ovim prostorima. Adam Opel, čovek koji je osnovao veliku kompaniju, rođen je daleke 1837. godine, u malom provincijskom gradu Rozelhajmu nadomak Frankfurta na Majni. Po staroj tradiciji, Adam je bio izabran, da kao sin, nasledi očevu bravarsku radnju

 

Na ulici se svakadnevno viđaju Opel automobili, često su to stariji modeli kao što su Opel Kadett ili Opel Ascona ali sve više se mogu videti i pokoja nova Opel Astra ili nova Opel Corsa.

Adam Opel, čovek koji je osnovao veliku kompaniju, rođen je daleke 1837. godine, u malom provincijskom gradu Rozelhajmu nadomak Frankfurta na Majni. Po staroj tradiciji, Adam je bio izabran, da kao sin, nasledi očevu bravarsku radnju. Iz tog razloga, porodica ga šalje u Pariz, na zanat. Zanimljivo je da je ovaj mladić u Parizu razvio sopstveni prototip mašine za šivenje, čiju je proizvodnju uspešno pokrenuo u rodnom mestu, uprkos protivljenju oca, a zahvaljujući podršci koju je dobio od svoje majke.

Opel 1

Jedan od Adamovih sinova, Karl, otputovaće 1880. godine u Englesku, kako bi se upoznao sa proizvodnjom bicikala i guma za bicikle. Zahvaljujući ovom putovanju, Adam Opel postaje diler za Danlop i Mišelinove gume za bicikle. Ova saradnja ubrzo dovodi do proizvodnje bicikala u Adamovoj radionici. Opel je sa biciklima doživeo veliki uspeh i postao poznat po svom biciklu petosedu.

Uspeh ovog bicikla naterao je Fridriha Lucmana, vlasnika Benz-Viktorije, da se preseli u Rozelhajm i spoji se sa Opelovom proizvodnjom formirajući „Opel-Patent-Motorwagen, System Lutzmann“. 1899. godine, novoformirana fabrika će proizvesti svoj prvi automobil i u istoj godini proizvesti i prodati čak jedanaest automobila. Prvi Opelovi automobili imali su vodeno hlađenje motora, prenos je bio dvostepeni i nije postojao rikverc. Takođe, ovi automobili su mogli razviti brzinu od dvadeset kilometara na čas. Njihova cena iznosila je 4.000 nemačkih maraka. Porodica Opel je imal viziju i želju da unapređuje i razvija svoje modele što je uslovilo prekidom saradnje sa Lucmanom koji je želeo sigurniji put, bez mnogo promena i inovacija. Upravo vizija razvoja automobilske kompanije, odvela je trojicu braće put Francuske na studije automobilske proizvodnje, gde su ubrzo sklopili ugovore sa Renoom i Darakom. Opel je, zajedno sa Darakom, ubrzo postao prepoznatljiv proizvođač automobila, a učešće na automobilskim trkama, kompanija je uspešno koristila u marketinške svrhe i ubrzo pretekla brojnu konkurenciju.

Ubrzo, već 1902. godine, kompanija će lansirati svoj prvi automobil bez kooperaccije sa Darakom. To je bila i godina kada je kompanija izbacila na tržište i svoj prvi motocikl. Ubrzo, ovaj proizvođač započinje proizvodnju poljoprivrednih mašina, kamiona i aviona. 1911. godine, kompanija je prodala, za ono vreme fantastičnih, 2551 automobil.

Opel 2

Iste godine, kompanija je izgorela u velikom požaru nakon koga je izrasla još veća, sa preko 6.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i preko 3000 zaposlenih. Već 1912. godine, Opel je proizveo 3200 automobila. U to vreme, trebalo im je šest nedelja za proizvodnju manjeg automobila i tri meseca za proizvodnju većih vozila. Do početka Prvog svetskog rata, kompanija je razvila 4/8 PS, model poznat i kao „Doctor Wagen“, preteču današnjih malih automobila srednje klase. Ovaj automobil zaslužio je nadimak „Automobil doktora“ jer je privlačio upravo lekare, veterinare, učitelje i nastavnike onog vremena, kojima je trebalo jednostavno i brzo prevozno sredstvo, lako za rukovanje i za koje im nije bio neophodan vozač. Uspeh ovog automobila vodio je kompaniju ka vrtoglavom uspehu. U sam osvit rata, modelom 5/14 PS, postaje najveći proizvođač automobila u Nemačkoj.