Snaga ruske avio-tehnike

MOĆNI, SILNI !

 

„PAK-FA“ i „NLO“ brži od rakete „mig-41“: Dominacija u petoj generaciji! (VIDEO)

Finalna serija ruskog lovca pete generacije „PAK-FA“ je skoro završena, a testovi bi trebalo da budu okončani tokom ove godine, najavili su ruski vojni zvaničnici.

Snaga ruske avio-tehnike avioni Mig 41 i PAK-FA

Uskoro…

Ruske vazdušne snage se nadaju da bi uskoro mogla da započne proizvodnja tih aviona, a prema najoptimističnijim planovima, to bi trebalo da bude 2017. godine. U razvoju i „mig-41“.

Šef ruskih vazdušnih snaga Viktor Bondarev rekao je za RIA Novosti da je veoma zadovoljan razvojem aviona „PAK-FA“ (poznatog i kao T-50).

„Jedanaesti avion ‘T-50’ je 60, 70 odsto spreman. Finalna verzija bi trebalo da bude spremna za testiranje“, rekao je Bondarev dodajući da je potpuno siguran da će avioni uspešno proći testiranja do kraja 2016. godine.

„Sledeće godine, avion će ići u serijsku proizvodnju“, naveo je Bondarev i istakao da bi operacioni motor trebalo da bude sprman za testiranje sledeće godine, a da bi mogao da se proizvodi 2018. godine.

Trenutno, PAK-FA ima dva „AL-41FL“ motora koji mu omogućavaju da leti maksimalnom brzinom od 2.600 kilometara na čas. Unapređeniji motor bi trebalo da mu omogući još veću brzinu i bolju ekonomičnost kada je reč o potrošnji goriva.

Bondarev se osvrnuo i na incident kada se „PAK-FA“ zapalio u blizini Moskve, gde su avioni testirani.

„Avion je popravljen i leti. To je dokaz da je održiv, a takvi nam avioni trebaju“, poručio je Bondarev.

„PAK-FA“ je prvi let imao u januaru 2010. godine.

Stiže i „mig-41“

Ruski vazduhoplovna korporacija „Mig“ započela je izradu novog vojnog aviona koji će zameniti postojeći „mig-31“, a kako je najavljeno, taj lovac-presretač, čija će proizvodnja početi do 2025. godine, moći će da razvije hipersoničnu brzinu.

Projekat konstruisanja novog presretača pokrenut je početkom 2014. Tada je predstavnik Komiteta Državne dume za odbranu Aleksandar Tarnajev saopštio da je potpisan dokument o izvođenju naučno-istraživačkih i ogledno-konstruktorskih radova na lovcu-presretaču „mig-41“.

Novi avion će imati sve najbolje karakteristike njegovog prethodnika, koristiće se najmoderniji materijali i moći će da razvije brzinu od preko četiri maha, što znači da će biti brži od rakete, preneo je Sputnik.

Zbog brzine koju će avion moći da razvije, nijedan trenutno postojeći protivvazdušni sistem, osim ruskog „S-500“, neće moći da ga obori.

Video-prilozi

Prilozi, trajanje: 0:32 i 11:17 minuta

Klikni(te), dole:

http://www.vestinet.rs/u-fokusu/cuvari-pravde-pak-fa-i-brzi-od-rakete-mig-41-dominacija-u-petoj-generaciji-video

Izvori: RT, FONET/You Tube, vestinet.rs

Priredio: pf Velibor Mihić, web riter

oOOo