ŠTA POKLONITI ZA SLAVU

Lista Top 6 ideja za poklon za slavu

 

Krsna slava je veliki praznik za sve vernike i tada se u krugu porodice, familije i prijatelja, slavi svetac i zahvaljuje mu se na zdravlju, miru i blagostanju koje nam je pružio. U nekim krajevima se krsna slava proslavlja tri dana, a osim iskrenih čestitki za slavu ono što treba doneti domaćinu jeste poklon. Podrazumeva se da se na slavu nose kafa, piće i bombonjera. Ukoliko niste previše bliski sa osobom koja slavi, onda će biti dovoljno da ponesete samo to.

Najbolji poklon za slavu - Lista Top 6 ideja za poklon za slavu

Međutim, ako se radi o članu vaše familije, bliskom prijatelju ili partneru, pored ove tri stvari, trebalo bi da kupite i odgovarajući poklon. U novije vreme pokloni za slavu postaju sve luksuzniji, a nekada su i prilično čudni. Ni deca nisu izostavljena, pa se za njih uvek posebno nosi čokolada ili neki drugi slatkiš, a neretko deca dobijaju i novac. U nastavku ćemo vam predložiti neke od slavskih poklona za koje se možete odlučiti.

Šta poneti kao poklon za slavu

Pokloni za kuću. Set čaša ili neka lepa ukrasna činija su dobar izbor ako prvi put idete na slavu kod neke porodice kod koje ranije niste bili. Možete se opredeliti i za čaše sa likom svetitelja ili za lep svećnjak. Takođe, stolnjak ili poslužavnik mogu da budu dobro rešenje za slavski poklon.

Ikona ili knjiga. Ikona svetitelja koji se slavi je uvek dobro rešenje za poklon, naročito ukoliko ranije na zidu te porodice niste primetili ikonu. Međutim, ako znate da već imaju ikonu, onda se možete odlučiti za knjigu o svetitelju koji se slavi ili za knjigu koja se tiče nekih pravoslavnih tema. Postoje takođe i verske knjige koje su prilagođene deci.

Cveće. Buket cveća ili cveće u saksiji su idealan slavski poklon, naročito ako idete na slavu kod devojke ili drugarice.

Kecelja. Dobra ideja za slavski poklon je kecelja za domaćicu. Ako vaša drugarica slavi slavu, odaberite kecelju sa nekim originalnim šaljivim naslovom.

Skuplje piće. Ako ne možete da odlučite šta da kupite za slavu, opredelite se za malo skuplje piće u kompletu sa 2 čaše. To je uvek dobar izbor, naročito ako idete na slavu kod druga ili kod dečka.

Budite kreativni. Možete i sami napraviti kutiju od drveta i na njoj izrezbariti prezime domaćina i ubaciti fotografije sa članovima porodice.

Bez obzira za koji se poklon odlučite, nemojte da preterujete i imajte uvek na umu da slava treba da bude skromno obeležavanje dana porodičnog svetitelja, a ne razmetanje materijalnim bogatstvom.