Uskoro…

NA BOŽIĆ – TELEVIZIJA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Pravoslavni vernici emisije TV Hram, moći će da prate samo putem interneta

 

BEOGRAD – Posle osnivanja petnaestak radio-stanica SPC, u četvrtak, na Božić 2016 godine, počinje emitovanje programa TV Hram.

TV Hram logo - televizija Srpske Pravoslavne Crkve

Pravoslavni vernici emisije TV Hram moći će da prate samo putem interneta, i to na adresi  www.hram.rs

prenose „Novosti“. Rad TV-produkcije Hram, počeće intervjuom s arhiepiskopom beogradsko-karlovačkim i patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom koji je i dao blagoslov za početak emitovanja televizijskog programa beogradsko-karlovačke arhiepiskopije.

Prema rečima protojereja-stavrofora Stojadina Pavlovića, direktora patrijaršijske Upravne kancelarije i odgovornog urednika TV-produkcije, program će posle Božića biti nastavljen intenzivno.

On najavljuje saradnju s elektronskim i štampanim medijima iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. TV Hram, imaće i već utanačenu saradnju s ruskim TV-stanicama „Soljuz“ i „Spas“ i televizijama arhiepiskopije Grčke pravoslavne crkve.

„Namera nam je da osim crkvenih tema javnosti u zemlji i rasejanju predstavimo u najboljem svetlu događanja u glavnom gradu Srbije koja se tiču gotovo svih oblasti, od kulture, zdravstva, prosvete, obrazovanja, pa ćemo s tim u vezi ostvariti saradnju sa svim državnim institucijama, kako bi naši sadržaji bili što bogatiji, raznovrsniji i zanimljiviji“, kaže Stojadin Pavlović.

Produkcija „Hram“ će, prema njegovim rečima, ostvarivati i saradnju s drugim eparhijama SPC u zemlji i rasejanju.  TV Hram, prva je televizija, ali ne i prvi elektronski medij koji je osnovala SPC. Vernici već mogu da slušaju program čak 12 lokalnih radio-stanica i jedne regionalne.

Na spisku radio-emitera s dozvolom za lokalno emitovanje, Eparhija bačka, našla se, čak, četiri puta. Prema podacima objavljenim na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije, oni su osnivači četiri lokalne radio-stanice – „Blagovesnik!, „Tavor“, „Slavoslavlje“ i „Beseda“.

 

Priredio: Velibor Mihić, pf

Izvor: novosti.rs

oOOo