TERAPIJA VITAMINOM D ZA MS

FB grupa MS i ostale autoimune bolesti – tretman vitaminom D3 za pomoć svima koji imaju Multipla sklerozu

 

Rođen sam 1958 g. i imam MS a da se zna punih 25 g. Kroz vreme koje je prošlo ja sam prolazio razne etape bolesti; od početka lagano zanošenje leve noge i oslabljenog osećaja u prstima leve šake, pa do kolica, više od 2 g. MS je polagano uzimala od moje sposobnosti do 2013 kada sam imao najjači relaps i završio u kolicima i hodajući po kući hodalicom sa varijacijama.

Decambar 2014 g.video sam na tjubu prof. dr. Cicero Coimbre iz Brazila koji objašnjava vrlo razumno i za potpune laike bolesti koje nastaju usled nedostatka vitamina, prohormona D, i među njima pojašnjava dosta toga vezano za MS.

Dr Cicero Coimbre i MS Multipla skleroza - terapija vitaminom D

Taj video u trajanju 1, 30 min i drugi koji je 30 min. me je potpuno oduševio i mnoge lampice su mi zasijale. Eto istine bez teške hemije i mnogih studijskih novih lekova koji moraju da se na nama eksperimentalno isprobaju i pokažu kakav je učinak, pri tom da upotrebom istih, oni koji su pristali na taj eksperiment rizikuju da im se naruši rad nekih organa. Primivši te informacije pojavila se želja da na fb otvorim još jednu grupu koja se bavi MS, ovog puta na nov način, D vitaminom po protokolu dr C. Coimbre.

Rezultati koje je ostvario svojim novim pristupom je zadivljujući. Dr. Cicero Coimbra već 12 godina leči i pomaže sa velikim uspehom obolelim od MS i drugih autoimunih bolesti. Ogroman procenat od 95% boljitaka kod MS se pokazalo u toku 12 godina koliko dugo praktično i naučno, studijski radi sa kolegama u Brazila. To može da pogleda svako koga to zanima na:

Osnovao sam grupu pod imenom MS i druge autoimune bolesti – tretmanom vitaminom D i nakon par meseci članstvo je brzo raslo kao i interes za tretman. Pojavila se još jedna zamisao, da pozovem jednog od dvoje doktora iz Italije koji su dobili licencu od dr.Coimbre da mogu raditi po protokolu. Izabrao sam dr. Pailo Giordo iz Groseta;

http://www.dottorpaologiordo.it/en/index.php

Inače neurohrurg, homeopata, ajurvedski i druge spc.

Nakon mog prvog inicijalnog pisma sa pitanjem oko mog tada trenutnog stanja tokom koga sam pio 10.000 ij i vidnog pobolšanja brzo mi je odgovorio…

Ubrzo sam u razgovoru sa ženom odlučio da ga pozovem i pitam da li bi gostovao u Beogradu?

Potvrdno je odgovorio i procenio da na osnovu naše grupe koja je u tom periodu imala više od 700 članova iz regiona, sada u oktobru ima 2244 članova, da pristane na dolazak i da se obezbedi sve potrebno za posetu i rad. Stupio sam odmah u pregovore sa jednim meni poznatim doktorom i saopštio sve u vezi ovoga. On je pozitivno odreagovao i rekao da moraju neki preduslovi da se stvore radi ostvarivanja zamisli. U mesecima koji su bili predamnom i drugih administrtora u grupi nastao je veliki rad u ostvarivanju dobre atmosfere i korisnih, potrebnih informacija oko tretmana i pregleda. U maju je već bila atmosfera na grupi dosta zagrejana jer su isčekivanja rasla.

I na kraju u junu se sve složilo i dr. Giordo je prihvatio sve informacije, te odlučio da dođe 21 jula na 6 dana. Pregledi su se odvijali, a komentari na grupi su bili odlični sa puno zadovoljstva, sreće i nade. U mom komentaru, rekao sam da svi koji žele mogu doći do nas i da se osveže i upoznamo fizički, oči u oči. Tih 6 dana naše dvorište gde smo ih primali, da napomenem da je ta nedelja bila topla u proseku 35 C a mi u hladu sa vodom iz creva koja je bila kao potočić i mene rashlađivala na svakih sat vremena, omogućila mi je da sve to podnesem. Dakle sve nas je to na neki način vratilo u staro vreme, kada nije bilo toliko mržnje i netrpeljivosti, već suprotno. Jednom rečju vrlo pozitivna atmosfera.

Dr Giordo je vrlo lepo govorio o Beogradu i ljudima koje je sretao i naučio par naših reči kao i običaj da se mi tri puta poljubimo sa nekim dragim, što je i radio.

U nedelju sestra Marija je došla sa Giordom do nas da se pozdravimo. Uz rakijicu smo malo popričali i pozvali ga da dođe ponovo.

Zoran Lazarević