ŽIVOT I RAD U INDIJI

Internacionalni model Matilda Petrović:  „Mnogo sam zavolela indijsku kulturu i običaje.“

 

Internacionalni model Matilda Petrović rođena je i odrasla je u Crnoj Gori. Svoju karijeru počela je u rodnoj Podgorici, nije ni slutila da će preko posla upoznati ljubav svog života, kao ni to da će promeniti svoj način života iz korena. Ekskluzivno i iskreno za naš portal govori o svim detaljima svoje karijere.

Internacionalni model Matilda Petrović

Kada si prvi put odlučila da se baviš modelingom? 

– Prvi put sam se odlučila za ovaj posao sredinom leta 2012. godine, kada sam čula da će se održati kasting početkom oktobra u Podgorici, gde sam se prijavila i krenula da se bavim ovim poslom.

Šta za tebe zapravo predstavlja posao modela?

– Pre svega da lepo i negovano izgledate i da svoj izgled koristim da reklamiram proizvode ili neku uslugu. Model takođe treba da drži do fizičkog izgleda, jer od toga zarađuje, a osim fizičkog izgleda mora da se usavršava vežbajući poziranje i ekspresiju na licu.

Internacionalni model Matilda Petrović lice

Šta te je najviše privuklo u svetu modelinga?

– Iskreno, najviše me prvo privuklo slikanje sa poznatim fotografima, ali takođe i putovanje, jer svaka cura voli da se slika, a takođe i da putuje.

Postoji li neka posebna anegdota sa snimanja neko modnog editorijala koja ti je ostala u sećanju?

– Nikad neću zaboraviti snimanje modnog editorijala za Indijski Harper’s bazaar, za kolekciju kreatora Taruna Tahilianija i Rohita Bala. Sve se dešavalo u kuhinji hotela, takva je bila scena da smo mi više jeli ono što je bilo spremljeno, nego što smo radili.

Kada se desio tvoj prvi odlazak u inostranstvo?

– Kao što sam navela, prošla sam kasting u matičnoj agenciji u oktobru 2012. godine, a već u novembru sam aplicirala za indijsku vizu.

Gde najviše voliš da putuješ?

– Moja trenutna destinacija je Delhi – Istanbul zbog agencija, ali najviše volim da putujem po Indiji da bih videla sve njene lepote i kulturu.

Da li je lako živeti sa drugim narodom, drugom kulturom i običajima. Kako su te prihvatili ljudi u Nju Delhiju?

– Istina je da je mnogo drugačije, ali nakon tri godine stanovanja u Indiji, sve mi je postalo uobičajeno. Što se tiče običaja i kuture, za mene je interesantantan svaki njihov praznik i naravno, svaki od njih se obeleži na indijski način.

Internacionalni model Matilda Petrović u indijskoj nošnji

Koji je tvoj savet svim devojkama koje bi želele da se okušaju u ulozi internacionalnog modela?

– Devojke koje žele da postanu uspešan internacionalni model, prvo moraju da shvate da je ovo ozbiljan posao, a ne samo putovanje svetom, jer agencije ulažu veliki novac da pozovu modele u stranu zemlju. Takođe, model mora da jede zdravu hranu, trenira, brine o svojoj koži i kosi… Treba da znaju da sve što se ne vidi okom, vidi se na profesionalnoj kameri.

Razgovor vodio Relja Mišić