DAR ZA ŽIVOT

Crtani film „Poklon“ u nešto više od tri minuta trajanja daruje nam životnu lekciju. Animirani film koji je obišao više od 180 festivala i osvojio čak 59 nagrada

 

Ova kratka animacija bazirana na stripu nacrtanom od strane brazilskog umetnika Fabia Koale obišla je više od 180 festivala gde je osvojila čak 59 nagrada, između ostalog i nagradu za najbolji dečiji film na FESA festivalu u Beogradu 2014. godine. Za kratko vreme, „Poklon“ je postao omiljeni među publikom širom sveta koja prati događanja u savremenom animiranom filmu.

animirani-film

„Poklon“ je kratki animirani film koji je nastao kao projekat Instituta za animaciju, vizualne efekte i digitalnu postprodukciju na Akademiji za film Baden-Virtemberg (Filmakademie Baden-Wuerttemberg) u Ludvigzburgu, Nemačkoj. On nam otkriva značenje pravog prijateljstva i iskrenu ljubav koju nam nesebično daruju životinje.

Pogledajte ovaj zanimljivi animirani film, koji Vas neće ostaviti ravnodušnim!

Animirani ili crtani film je vid filmske umetnosti. Za jednu sekundu animiranog filma potrebne su 24 sličice.

Za razliku od igranog filma ili dokumentarnog filma, u crtanom filmu su likovi i pozadina nacrtani.

U ovu se skupinu često stavljaju i filmovi u kojoj ni likovi a ni pozadina nisu nacrtani, ali nisu niti stvarni, živi likovi, nego lutke. To su animirani filmovi snimljeni pomoću tzv. stop motion tehnike. Tu pripadaju i kompjutorski napravljeni, 3D animirani filmovi.

Države najveći proizvođači crtanog filma su SAD i Japan.

 

Izvor: Youtube/Ukljuci.in