ERBAS IMA REŠENJE

Sve su veći problemi koje brojnim aviokompanijama izazivaju gojazni putnici u letelicama. Nova vrsta putničkih sedišta koje je projektovao Erbas mogla bi uskoro da reši ovakve neprijatnosti.

Gojazni putnici konačno mogu da odahnu. Čuveni proizvođač aviona nedavno je podneo zahtev za patent za sedište čija se veličina može podešavati prema veličini putnika.

gojazni-putnici

Zahvaljujući novom izumu, aviokompanije će moći bez bojazni da usluže putnike svih oblika i veličina. Umesto tri putnika prosečne težine, tako bi na primer mogla da se smeste dva putnika. Gojazni putnici bi na ovaj način putovali sa mnogo olakšanja, a i diskriminacija ljudi sa viškom kilograma koji putuju avionom svela bi se na minimum.

Novi koncept takođe bi izuzetno koristio porodicama koje za decu iznad dve godine starosti trenutno plaćaju punu cenu karte.

Prevoz gojaznih putnika problem je sa kojim se suočavaju aviokompanije uz stalno postojeći problem kako da pronađu ravnotežu između koštanja i efikasnosti goriva.

Ovo nije prvi Erbasov projekat takve vrste. Kompanija je u prošlosti već predala zahtev za patent za odvojive kabine aviona, kao i sklopiva i rasklopiva krila.

Pogledajte na koji način bi se u Erbasovim avionima tri regularna sedišta pretvarala u dva komfornija!

Prošle godine, Uzbekistan Airways doneo je odluku da sve do jednog putnika i ručni prtljag izvaga pred ukrcavanje u svaki avion ove kompanije. Štaviše, nacionalna aviokompanija Uzbekistana upozorila je da će se pojedini gojazni putnici isključivati iz kratkih letova na manjim avionima, ukoliko prelaze dozvoljenu težinu.

Izvor: Hellomagazin.rs