POSAO KOJI IMA PERSPEKTIVU

Vremena u kojima živimo nisu nimalo laka i ne treba biti ekonomski eskpert pa zaključiti da je život između dva meseca postao nešto nalik cirkuskoj vratolomiji.

 

Naravno, ne želimo da vam dolivamo ulje na vatru, ali ukoliko ste bez posla i ne uspevate da nađete isti, možda je vreme da preispitate sebe i svoje kvalitete, skupite hrabrost i krenete u privatničke vode. Pre nego što odbijete ovakvu ideju, poslušajte savet koji imamo za vas. Reč je o sasvim jednostavnom, ali prilično isplativom biznis rešenju koje može vama i vašoj porodici doneti sasvim fine prihode. U Srbiji ih nema mnogo, a osim na vašarima i pijacama, retko gde se sreću. A potencijalno su veliki posao koji je potpuni hit. Radi se o kamionetima i kombijima za hranu.

Širom sveta oni su već par godina ozbiljan biznis i potpuno u trendu. Vreme je da ovakvi kamioneti i kombiji osvoje i naše gradove. Zvuči kao zanimljiva ideja? Pre nego što počnete da pravite meni i birate model kombija, pročitajte još par redova ovog teksta.

iveco daily za hranu

Imajte na umu da sama ideje brze hrane na točkovima, koliko god zanimljiva i neobična bila, nije sama po sebi preduslov za uspeh. Bićete neobični nešto malo, a onda će se pojaviti konkurencija i vaša neobičnost će prestati da bude vaša prednost. Najbitnija stvar je ipak koju hranu i na koji način pripremate i služite. Neće biti dovoljno da roštilj ili sendviče koji se inače mogu kupiti na već poznatim mestima prenesete na četiri točka. Trebaće vam nešto novo, drugačije i bolje, nešto zbog čega će ljudi dolaziti do vašeg kombija.

Napravite malo istraživanje tržišta. Obiđite kioske i restorane brze hrane, probajte hranu, analizirajte koja ciljna grupa i kada dolazi na to mesto. Razgovarajte sa zaposlenima, pokušajte da pronađete prednosti i mane buduće konkurencije. Onda, kada ste upoznali tržište, osmislite dobar biznis plan. Budite iskreni sa sobom i sve mane i moguće prepreke stavite na papir. Na kraju, kada ste sasvim sigurni da možete baš nešto ovako, smislite i meni. Ne očekujte od sebe da ćete biti kuvar ili prodavac, vozač ili serviser kombija. Možda ćete morati da budete sve ovo a možda, što je svakako najbolje rešenje, nećete raditi ni jedan od ovih poslova, već ćete upravljati svojim malim biznisom i kolektivom koji će raditi za vas.

kombi za hranu

Najbitnije od svega, izaberite pravo vozilo. O ukusima ne vredi raspravljati, ali kada budete uradili analizu nalik onoj koju smo mi za vas radili, shvatićete da je Iveco Daily pravi izbor za ovakav posao. Ukoliko se odlučite za novi, moći ćete da za svoj novac dobijete najbolje vozilo u klasi, sa obezbeđenim servisom i delovima kod zvaničnog Iveco zastupnika, od čije vam se cene neće zavrteti u glavi. Kupujete li polovno vozilo, prednost ovog modela je što se jako dugo proizvodio kod nas i što su delovi jako pristupačni i jeftini.

Na kraju, pre nego što krenete da ozbiljno razmišljate o ovoj našoj ideji, sednite i razgovarajte, sa sobom i svojom porodicom i budite sigurni da ćete u sopstvenom poslu i uživati. Srećno!