TALOG OD KAFE ČINI NEVEROVATNE STVARI

Izgleda kao nešto što mora da završi u kanti za otpatke, ali talog od kafe može da se iskoristi na mnogo načina.

 

Nakon ispijanja domaće kafe, talog od kafe se najčešće baca. Ali, da li ste znali da vam taj talog može poslužiti u razne svrhe i biti od velike pomoći? Trenutak je da saznate šta sve soc od ispijene kafe može da učini za vas!

talog-od-kafe

Ako ste ljubitelj hortenzija, i imate ih zasađene u svom vrtu, talog kafe pomoći će vam da im promenite boje. Hortenzije imaju reakciju na promenu PH, a dodavanjem taloga u zemlju gde je koren hortenzije, smanjuje se PH, pa se na primer roze boja hortenzije može promeniti u plavu.

Vlasnici psa često muku muče sa buvama koje se nastane na njihovom ljubimcu. Buve možete temeljno istrebiti sa svog ljubimca tako da pri kupanju psa, šamponu dodate kašičicu taloga kafe.

Ukoliko je nameštaj u vašem domu drven, vremenom može da se izgrebe. Osvežiti ga možete tako da u njega utrljate mešavinu paste za poliranje, taloga kafe i tople vode.

Prilikom kuvanja i seckanja luka, miris luka ostaje na rukama, a rešiti ga se možete tako da u ruke utrljate talog kafe, pa ga isperete mlakom vodom.

Podočnjaci su veliki neprijatelji svake žene, a rešićete ih se tako što možete da u njih utrljate malo taloga kafe i ostavite da odstoji. Kofein koji se nalazi u talogu kafe će razbuditi vašu kožu i pomladiti je.

Mravi u domaćinstvu često znaju biti neželjeni gosti. Rešićete ih se tako što na mesta na koja se okupljaju stavite malo taloga kafe.

Ljubitelji mačaka koji žive u kućama sa dvorištima imaju problem obavljanja nužde mačaka baš po mestima gde je nešto zasađeno, kako bi to izbegli po mestima na koja ne želite da dolaze mačke, pospite talog kafe.

Kod pranja sudova, talog kafe može vam biti od velike pomoći, jer će temeljno ukloniti sve masnoće, pa ga kombinujte sa sredstvom za pranje sudova.

Ako vas muči problem neprijatnog mirisa cipela, pomoći ćete sebi tako što u najlonsku kesicu stavite talog kafe, pa ga stavite u cipelu i ostavite neko vreme u njoj. Najbolje je da talog ostavite u obući preko noći, kako bi u potpunosti pokupio sve neprijatne mirise.

Talog kafe savršen je za piling kože i odstranjivanje odumrlih ćelija. Možete ga primeniti tako da ga pomešate sa malom kašičicom meda.

Ukoliko imate problema sa masnom kosom, možete sebi pomoći tako da prilikom pranja kose, šamponu za kosu dodate talog kafe, pa ga temeljno isperete. Talog kafe možete kombinovati i sa regeneratorom, samo pripazite ukoliko imate svetliju kosu, kako ne bi potamnela.

Izvor: savjetnica.com