Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ostalo

Nove poplave u Srbiji: Apel za pomoć ugroženima!

ORGANIZACIJA 28. JUN

Nove poplave pogodile su Srbiju ovih dana, dovodeći mnoge živote, domove i crkve u opasnost. Vlada proglasila stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština.

 

Usled obilnih padavina i nabujalih reka vanredno stanje proglašeno je između ostalog u Čačku, Topoli, Bajinoj Bašti, Požegi, Novom Pazaru, Arilju i Lučanima.

nove-poplave

U Guči su poplavljene fabrika, lokalni dom zdravlja, bolnica, škola i glavna električna stanica.

Stotine ljudi su već evakuisane iz njihovih domova, dok su na stotine drugih u opasnosti, prenose mediji iz policijskih izveštaja. U nekoliko sela i gradova, čitave četvrti su ostale bez struje i vode. Crkva valjevska Gračanica, sagrađena u 15. veku za vreme Nemanjića, jedinstvena po jednom od najstarijih zvona u Srbiji, takođe je u velikoj opasnosti da bude potpuno poplavljena.

Ove poslednje poplave su najgore u nizu, nakon razarajućih poplava koje su 2014. godine pogodile jugoistočnu Evropu, a tokom kojih je organizacija 28. Jun pokrenula veliku humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći ugroženima, što je rezultiralo isporukom 85 tona pomoći vredne više od milion dolara. Ova pomoć je uključila i avionski kargo najhitnije pomoći, koji je naša organizacija dopremila iz Toronta u Beograd.

28jun-pomoc
Help Serbia: Apel za pomoć poplavljenoj Srbiji

Tokom kampanje za pomoć u poplavama 2014. godine, organizacija 28. Jun je prikupila, isporučila i podelila više od 90% OD UKUPNO SKUPLJENE robne pomoći ŠIROM SVETA od strane svih nevladinih organizacija.

Ova organizacija poseduje iskustvo i rezultate u efikasnoj isporuci pomoći, kao i volontere na terenu spremne da pomogu.

Molimo da vaše donacije za pomoć ugroženima dajete preko PayPal-a ([email protected]) ili uplatom kreditnom kartico preko ovog linka: https://28jun.org/#donate

Ako niste u mogućnosti da date novčani prilog, pomozite deljenjem ovog posta putem društvenih mreža što većem broju svojih prijatelja. Slike poplava podelite na svojim profilima na društvenim mrežama sa tagovima #28Jun #poplave.

Izvor: https://mail.google.com, Foto: Ibtimes.com

Priredio: Velibor Mihić

5 komentara

  • ETO ZLA NESRETNOG SRBSKOG NARODA MI KOJI NISMO IZ SRBIJE SAMO MOŽEMO SE MOLITI BOGU I SRBSKIM SVECIMA ZA NAŠU NESRETNU BRAĆU,ŽAO MI JE ZBOG SVEGA OVOG OVO SVE VODI NA KRAJ SVETA,ALI ISUS JE REKAO:KO IZDRŽI DO KRAJA TAJ ĆE SE SPASITI.POZZZ

  • O potapanju Valjevske Gracanice se znalo i govorilo mesecima unazad, a sada je predstavljeno kao da ce ,,slucajno“ biti poplavljena zbog ,,slucajno“ nabujalih reka… Da li vam to nesto govori? Dokle vise ljudi, alo!

  • O potapanju Valjevske Gracanice se znalo i govorilo mesecima unazad, a sada je predstavljeno kao da ce ,,slucajno\" biti poplavljena zbog ,,slucajno\" nabujalih reka… Da li vam to nesto govori? Dokle vise ljudi, alo!

  • Ma vama treba uplatiti vi ste posteni. Sicu dajete kao donaciju a veci deo vama jako ste humani. Sve lazne cifre prijavljujete. Prijavljujete i samo se reklamirate stvarnost je sasvim drugacija.

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280