„DA VASKRSNE BEŠENOVO“

„Fruška goro, Bogu nek’ je slava“, tema je ovogodišnjeg pesničkog konkursa koji raspisuje manastir Bešenovo. Konkurs je otvoren do 1. juna 2016. godine, a pobednici će biti proglašeni 28. jula, o letnjoj manastirskoj slavi Svetim Kiriku i Juliti.

 

Tada će biti promovisana i zbirka sa pesmama sa ovog konkursa. Biće to druga poetska zbirka u prošle godine pokrenutoj ediciji „Bešenovska prinošenja“. Na prošlogodišnjem konkursu učestvovalo je više od 40 pesnika iz 7 zemalja, verujemo da će i ove godine odziv takođe veliki.

pesnički konkurs

Manastir Bešenovo, Fruška gora, Srbija

RASPISUJE

Pesnički konkurs „Fruška goro, Bogu nek’ je slava“

Objavljujemo poziv za učešće na pesničkom konkursu „Da vaskrsne Bešenovo“ . Konkurs je otvoren do 1. juna 2016. godine. Poziv je otvoren za sve pesnike iz Srbije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta.

TEMA:

„Fruška goro, Bogu nek’ je slava“

USLOVI KONKURSA:

– Svi pesnici šalju po jednu pesmu dužine od 12 do 24 redova.

– Pesnici pesme šalju na srpskom jeziku ćiriličnim pismom.

– Obavezno je uz pesmu poslati i kraću biografiju autora.

Žiri će na Aranđelovdan 2016. godine proglasiti tri pobedničke pesme koje će biti i nagrađene. Pesme treba poslati u Wordu ili PDF formatu elektronskom poštom na sledeću adresu: [email protected]

Napomena:

Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive, državljanstvo kao i kontakt telefon. Poželjno je lično prisustvo na Aranđelovdan 2016. u manastiru Bešenovo. Troškove eventualnog dolaska/odlaska i boravka u Bešenovu snose pesnici. Ne postoji starosna granica za učesnika.

manastir bešenovo

Manastir Bešenovo

Manastir zadržava pravo, da u svrhu promocije obnove manastira Bešenova, uz navođenje autora, publikuje radove pristigle na konkurs. Činom slanja rada na konkurs saglasni ste se pravilima konkursa.

Spisak učesnika predhodnog konkursa „Bešenovska pronošenja“ čija je tema bila „Da vaskrsne Bešenovo“ možete pogledati klikom na sledeći link „Da vaskrsne Bešenovo“.

Manastir Bešenovo
Bešenovački Prnjavor
Fruška Gora
Srbija