ZA ČISTE RUKE

Sasvim je izvesno da su sušači za ruke najbolje rešenje za sve javne toalete, kao i toalete svake vrste poslovnih i javnih prostora, od raznih institucija do firmi, kafića i restorana.

 

U svakom ambijentu koji posećuju i/ili koristi veliki broj ljudi, sušači za ruke efikasno rešavaju kako problem korišćenja toaleta, tako i uštede vremena i novca.

Kada se jednom u njih uloži, sušači za mokre ruke ne zahtevaju dodatnu brigu i trošenje novca poput ubrusa, te se pokazuju kao dobra investicija na duže staze.

Sušači za ruke

Moderni sušači za ruke i njihove performanse

Kada dođe do toga da sušači budu birani, svi proizvođači preporučuju da se pažnja najpre skrene na nove i savremene modele. Svakako, i sušači za ruke poput ostalih uređaja brzo prolaze kroz razne promene i konstantno se usavršavaju, te je uvek bolje uložiti nešto više novca u neku savremeniju formu jer je sigurno da je ista efikasnija, ali i da će duže trajati.

Upravo zato, sušači za ruke bi trebalo najpre da budu izabrani prema starosti modela. To znači da bi trebalo odustati od onih koji se aktiviraju pritiskom na dugme, kao veoma zastarelih i manje higijenskih, kako za one koki ih koriste tako i za celokupan prostor. Zato bi najbolje bilo da se sušači za ruke pretražuju prema novijim formama, to jest da se biraju oni koji se pale postalvjanjem ruku između delova sušača ili postavljenjem šaka ispod njegove površine.

Iako se sušači za ruke u okviru prve navedene forme pokazuju kao efikasniji jer uspevaju da osuše ruke za samo deset sekundi, i oni koji se aktiviraju postavljanjem ruku ispod njihove površine imaju svojih prednosti. Kao manji, oni se lakše uklapaju u sve dimenzije enterijera. Sem toga, ovi sušači za ruke takođe imaju svoje savremenije forme, a samim tim i bolje performanse, te se mogu naći modeli koji podjednako brzo suše ruke.

Sušači za ruke i vizuelno slaganje sa ambijentom

Nakon što se izabere određeni model, sušači zahtevaju i posebno postavljanje u prostoru, te je veoma važno odrediti i njihovo mesto u ambijentu. Iako isto na prvi pogled izgleda jednostavno, često se zaboravlja da sušači za ruke najpre imaju za cilj visok nivo higijene, te se samim tim moraju postaviti zaista u neposrednoj blizini lavaboa. Međutim, često se dešava da vidimo da su sušači za ruke u raznim toaletima postavljeni naspram lavaboa, što predstavlja zaista veliku grešku, jer se na taj način može iskvasiti kako odelo tako i pod.

Zato je važno da sušači budu uklopljeni u enterijer tako da se najpre ispoštuje njihova efikasnost, pa tek onda vizuelni momenat. Stoga je uvek preporuka da sušači za ruke budu postavljeni pored lavaboa.

Kada se bira njihova boja, dizajneri uvek predlažu da sušači budu beli ili bež, kako bi bili zahvalni za kombinovanje sa zaista svakom vrstom uređenja toaleta. Sem toga, veoma je lako i sakriti ih ukoliko se ne uklapaju najbolje u enterijer, te se sušači mogu zatvoriti, makar do pola, drvenim daskama kako bi se postigao prirodni i spa izgled toaleta.

Ukoliko se biraju metalni sušači za ruke, pazite da isti takvi detalji akcentuju ambijent, kako bi se i vizuelno uklopili u prostor.