Često se pitamo šta pokloniti dragoj osobi za rođendan ili neki praznik i kako osvežiti sopstveni dom bez mnogo ulaganja, a zaista nam veoma retko u ovakvim prilikama na pamet padaju cvetni aranžmani koji su efektno rešenje obe situacije. Čak i kada ih se setimo, često razmišljamo o tome kako su cvetni aranžmani mahom skupi, te odustajemo od ove ideje.

Dobre vesti su da cvetne poklone ili dekoraciju od cveća za svoj dom možete i sami napraviti uz pomoć narednih saveta. Uživajte, uključite maštu i dodajte kreativnost!

Cvetni aranžmani za poklanjanje

Žene su u top 5 poklona u svim prilikama svrstale cveće, te su cvetni aranžmani, dakle, među najpopularnijim darovima u svim povodima. Bogatije i zanimljivije urađeni od običnih buketa, cvetni aranžmani zapravo mogu biti veoma praktični, jer mogu predstavljati samo „bazu“ poklona, odnosno mogu biti upakovani sa još jednim darom.

cvetni_aranzman_crvene_ruze

Iako se za Dan zaljubljenih, Osmi mart i rođendane uglavnom ističu cvetni aranžmani od belih ili crvenih ruža u koje su takoeđ zapakovani plišani medvedeići, zečevi ili neke druge slatke igračke, istina je da zapravo cvetni aranžmani mogu biti kombinovani sa bilo kojim poklonom koji možete kupiti i sami.

Nakon što za veće lišće upareno sa ostalim zelenilom vežete kanapom ili koncem cveće, u providnu foliju upakujte ovaj aranžman i dodajte mu uvijen poklon. To mogu biti parfem, knjiga ili neka kozmetika, a kao posebno interesantnu predlažemo flašu šampanjca sa dve visoke čaše.

Druga opcija je da cvetni aranžmani budu postavljeni u pletene korpe – tako će Vam biti još lakše da aranžirate cveće. Kombinujte u vezici cvet, pa zelenilo, i tako u krug, dok ne iskoristite sav materijal, pa u korpu dodajte i drugi poklon.

Kao veoma zanimljivi, izdvajaju se i cvetni aranžmani u ukrasnim kutijama. Manji cvetni aranžmani od raznog cveća iste boje mogu biti postavljeni u ukrasnu kutiju, tako da praznine budu ispunjene slatkišima, čokoladama i bombonama. Cvetni aranžmani dobro se slažu i sa bomobnjerama, a možete ih postaviti i u providne staklene vaze.

Osvežite svoj enterijer: cvetni aranžmani

I Vaš dom veoma efektno mogu promeniti cvetni aranžmani koje ćete, poput pravih profesionalaca, napraviti sami. Pošto u cvećari nabavite željeno cveće u isplaniranoj količini, rešite se gde ćete ga i kako postaviti.

Veoma praktično se cvetni aranžmani mogu naći u sudovima koji su dotrajali i kojih ste planirali da se zauvek otarasite. Međutim, umesto da bacite šoljicu kojoj je okrnjena ručka, ona može, smeštena na tacicu, veoma lako postati mala vaza. Upravo ovakvi manji cvetni aranžmani efektno će osvežiti Vašu kuhinju ili trpezariju.

Isto važi i za manje staklene čaše ili činije, koje mogu ispuniti cvetni aranžmani smešteni tako da samo cvetovi i lišće plutaju po vodi, dok se na njenom samom dnu nalaze kamenčići ili ukrasne perle u određenoj boji.

Kućni cvetni aranžmani odlično izgledaju i u ukrasnim kutijama, a ovde Vam znanje dekupaža može poslužiti, te ćete biti u prilici da neku staru kutiju urađenu u ovoj tehnici ispunite raznim cvećem ili cvećem u saksijama.

Ono što je najbitnije jeste da cvetni aranžmani u potpunosti zauzmu čitav otvor posude u koju su postavljeni, nebitno da li je u pitanju vaza ili kutija, a to ćete veoma lako postići ako sa cvetovima oblilato budete kombinovali zelenilo.