Fizička aktivnost, vežbanje, trčanje ili neki drug vid rekreacije jedini su pravi i najbolji izbor u cilju mršavljenja. Kada je vežbanje ili trčanje u pitanju, bitan je intenzitet a ne samo dužina trajanja. U tom slučaju sagorevanje velikog broja kalorija dovodite na zavidan nivo.

Unošenje hrane u organizam vodi glavnu reč a na drugom takođe važnom mestu je i dovoljna količina tečnosti u njemu. U cilju postizanja najboljih rezultata u mršavljenju, vodu morate tretirati kao glavno i jedino piće. Hladna voda kako kažu stručnjaci troši više kalorija i ubrzavanjem razmene materija izbacuje toksine iz organizma. Pozitivan uticaj na sam metabolizam govore i sve češći saveti da pre samog obroka treba uneti određenu količinu tečnosti tj. 2 čaše vode.

zdravlje

 

U toku jednog dana optimalan unos vode je minimum 1.5l do 2l. Ne treba ni preterivati sa unosom tečnosti, kako ne bi došlo do izbacivanja i vitamina i minerala iz organizma.

Kafa – da ili ne?

Ukoliko u kafu ne dodajete ni mleko ni šećer možete je slobodno piti i ona će Vam svakako pomoći da sagorite određeni broj kalorija. Ni u ovom slučaju ne smete preterati kako ne bi imali mučninu i druge probleme koje može izazvati preterana konzumacija ovog mnogima omiljenog napitka.

Gazirani sokovi:

U ovim napicima je ogroman broj kalorija i njih svakako treba izbaciti iz upotrebe. Negazirana voda je njihova najbolja i najadekvatnija zamena. Voćne sokove takođe treba izbegavati jer mogu dovesti do dijabetesa ili prouzrokovati razne srčane bolesti kao i oštetiti Vaše zube jer su puni šećera i goje. Jedina zdrava upotreba soka je u slučaju da od svežeg voća sami napravite ceđeni sok i ne dodajete šećer i druge nepoželjne sastojke.

Čajevi:

Korišćenje zelenog čaja u mnogome Vam može pomoći u pročišćavanju organizma. U procesu mršavljenja konzumacija čaja Vam svakako ne može naškoditi.

Suplement Karnitin:

Korišćenje Karnitina vezano je uglavnom za mršavljenje a zatim i mišićnu masu odnosno njenu izgradnju. Jedna od glavnih uloga je to što karnitin transportuje masti i iz mitohondrija stanica gde ih smešta daje odličnu energiju. Ukoliko unos L karnitina nije adekvatan, masti se ne mogu koristiti kao gorivo u stvaranju energije. Ovaj suplement odlično čuva nizak nivo šećera u krvi odnosno glukoze.

Upotreba kofeina kao suplementa:

Pored toga što primenom ovog suplementa dolazi do iskorišćavanja masnih naslaga i proizvodnje energije, povećavanje fokusa kao i smanjenje umora prilikom vežbanja su takođe pozitivni efekti koji se dobijaju njegovim unošenjem. Lošom stranom smatra se činjenica da u telu nakon izvesnog vremena konzumacije dolazi do stvaranja tolerancije pa zbog toga treba praviti pauzu u korišćenju.

Mršavljenje kod žena:

Ukoliko uzmemo u obzir da nam se bliži leto i da mnoge devojke i žene žele idealnu figuru i upravo o tome počinju konstantno da razmišljaju vreme je idealno da se preduzmu prvi koraci. U kontinuitetu od samo par meseci može se doći do pravog uspeha i željene kilaže na prvom mestu samo zdravo, jer nam je zdravlje svakako na prvom i najvažnijem mestu. Nije Vam potrebno pridržavati se rigoroznih dijeta, ulaziti u preintenzivnu ili preobimnu fizičku aktivnost već samo polako i umereno pratite svoje telo. Jasno Vam je sigurno da se morate hraniti zdravo jer će u suprotnom uspeh izostati. Naporni treninzi i trošenje novca na razne suplemente biće apsolutno uzalud, jer suplementi su samo dodaci a ne čarobni napici ili kapsule koji će Vam tek tako oduzeti sve neželjene kilograme i smanjiti Vam masne naslage sa stomaka bokova i sl. Formula uspeha je biti umeren pa tako i sa fizičkim aktivnostima i upotrebom suplemenata.

Forskolin Suplement:

Forskolin u vidu kapsula svrstava se u prirodne i organske dodatke ishrani u vidu gubitka težine i čišćenja tela. Upotrebom ovih kapsula nema nuspojava. Ukoliko unosite veliku količinu hrane dolazi do nakupljanja bakterija i gljivica u želucu čime dolazi do slabljenja Vašeg tela i proizvodnje štetnih toksina. Suplement Forskolin stvara zaštitu u Vašem želucu upravo od onoga što je štetno a to su mikrobi.

U samom sastavu Forskolin tableta nalaze se sigurni biljni sastojci poput ekstrakta indijanske koprive (stručni naziv – Coleus Forskohlii). Ova biljka i te kako pomaže u mršavljenju i samom sagorevanju masti a pored toga iz tela izbacuje sve štetne toksine. Još jedna od pozitivnih karakteristika Foskolin suplementa je i to što se njegovom primenom uspostavlja hormonski balans u celom telu i povećava sinteza proteina i proizvodnji mišićnih tkiva. Tablete Forskolina mogu koristiti sve odrasle osobe koje vode računa o svom zdravlju i žele da smanje svoju telesnu težinu. Kod sportista je takođe veoma česta upotreba ovog suplementa.