MEĐU REKORDERIMA I JEDAN „JUGOVIĆ“

Pet mladih Austrijanaca oborilo je Ginisov rekord u gledanju televizije koji su pre 15 meseci postavili Kanađani. Austrijski tim gledao je sadržaj na LG OLED televizoru sat vremena duže, tačnije puna 92 sata. U rekorderskom timu bio je i jedan mladić poreklom sa naših prostora.

 

Grupa mladih iz Austrije, među kojima je bio i naš zemljak Živan Pajkanović (23), oborila je svetski rekord u neprestanom gledanju televizije.

ginisov rekord

Više od 400 kandidata se prijavilo na poziv kompanije LG electronics, preko Fejsbuka, a izabrani su Pajkanović i Nadin Pauser iz Beča, Johanes Spilka iz Donje Austrije i Markus Valdl i Dominik Celer iz Gornje Austrije.

Pet učesnika gledali su različite programe na LG OLED televizoru neprekidno četiri noći i pet dana, sa pauzama od pet minuta na svakih sat vremena.

Kompanija LG Electronics, sponzor događaja, obezbedila je takmičarima studio u popularnoj prodavnici nameštaja u jednoj od najposećenijih šoping ulica u Beču. Studio koji podseća na dnevni boravak, bio je opremljen foteljama, sobnim biciklom, frižiderom i, što je najvažnije, LG OLED televizorom dijagonale 55 inča.

Kako bi ostali budni imali su na raspolaganju kafu i energetska pića, ali i hladan tuš. Na kraju, uspeli su da provedu ukupno 92 sata ispred televizora.

„Pred kraj imali su većih poteškoća“, konstatovao je Moric Arnold iz LG-a.

Živan, koji je ovim ušao u Knjigu rekorda, student je Tehničkog univerziteta u Beču, a njegov životni moto je: „Samo onaj koji ide sopstvenim putem ne može biti preteknut“.

Zvanični predstavnik Ginisove knjige rekorda potvrdio je postavljanje novog rekorda i uručio sertifikate pobednicima, koji su izabrani za takmičenje među više od 400 zainteresovanih koji su se prijavili putem fejsbuk stranice kompanije LG. Osim dodele sertifikata, kompanija LG je nagradila svakog učesnika novim televizorom i TV pretplatom u trajanju od 12 meseci.

Izvor: PCpress.rs, Vesti-online.com