KNJIGA O USPONU NA HIMALAJE

U beogradskoj UK Vuk Karadžić (Bul.Kralja Aleksandra 77a) u sredu 20. aprila u 20 sati održaće se promocija knjige Moj Everest – San i java, autorke Dragane Rajblović, jedine žene iz Srbije koja se 2007. godine popela na najviši vrh sveta na Himalajima.

 

Ovo je knjiga o ličnom iskustvu, ali ličnom iskustvu i doživljaju ženske osobe, koja je uz muške članove ekipe, provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta, čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest.

moj everest

Prošlo je 9 godina od ekspedicije, a niko od onih koji su se popeli na najviši vrh sveta, nije svoje iskustvo ovekovečio knjigom.

I ne samo Everest (8850 m), u knjizi je opisan i uspon na Čo Oju (8200 m), šesti vrh sveta. Uz to, knjiga je i putopis, a delimično i planinarski priručnik.

Na promociji će premijerno biti prikazan kratak film o ekspediciji na Mont Everest 2007. godine, o tome kako su članovi ekspedicije, tokom dva meseca aklimatizacije i uspona, provodili vreme u baznom i visinskim kampovima.

Posle filma, predstavićemo vam neke planinarske discipline, a iste će moći i da se probaju.

I kao najvažnije, predstavićemo vam devojke koje se bave sportovima kao što je padobranstvo, planinsko trčanje, sportsko penjanje, alpinizam i još ponešto. Neki su svoje snove ostvarili na najvišem vrhu sveta, a sada je red na mlađe, da utiru sebi put, teže svom cilju i ostvaruju svoje želje i snove.

Pored Dragane, čekaju vas Jelena, Marina, Marija i Ana.

DOBRODOŠLI!