KAD OPANCI ZAMENE POM-POMOVE

Kolo na NBA utakmici je retkost, ali i to se dešava. Igrama iz pirotskog kraja i istočne Srbije, ansambl narodnih igara „Kolo“ iz Kanade razgalio je publiku u košarkaškoj dvorani popularnih Reptorsa.

 

U poluvremenu košarkaške NBA utakmice između Toronto Reptorsa protiv Atlanta Houksa, srpski folklorni ansambl „Kolo“ iz kanadskog grada Hamiltona izveo je „Igre pirotskog kraja i istočne Srbije“.

kolo na nba

Utakmica se odigrala 10. marta, a te večeri su folklorci iz Kanade, koji su srpskog porekla i koji narodnim igrama čuvaju tradiciju svih krajeva Srbije, izveli kolo u okviru proslave manifestacije „Večeri srpske baštine“.

Ovo nije prvi put da je ansambl „Kolo“ iz Kanade izveo program na parketu jedne košarkaške dvorane. Oni su to učinili i 2011. godine, kada su u poluvremenu utakmice između Toronta i Detroita, po prvi put opanci i srpska nacionalna nošnja zamenili popularne čirlidersice i njihove pom-pomove.

Kao što je običaj u NBA ligi, između poluvremena se prisutnoj publici nude razni sadržaji zabavnog karaktera od nagradnih igara do plesnih koreogafija, a ovoga puta izbor je pao na ansambl „Kolo“, koji neguje srpski folklor.

Sudeći prema snimku, očigledno je da je ova promena prijala publici, koja je oduševljeno pozdravila tradicionalne igre iz Srbije.

Koreografiju za ovo izvođenje pripremio je Dejan Milisavljević Zvečanac uz pomoć instruktora Dragana Maklenova.

Pogledajte kako su srpski folklorci razgalili košarkašku publiku u Torontu!