NIJE ŠALA VEĆ NAJCRNJA ZBILJA!

Da, da, “sumrak”, bolje reći: najcrnja noć i… to… sumrak civilizacije, bolje reći nazovicivilizacije u kojoj smo se našli svojom krivicom, tj., krivicom celog sveta koji nas kao ljudska bića odbacuje!

 

Čovek nudi sebe kao metu! Uz nadoknadu kojom bi pomogao svojoj porodici u bezizlazu!

sumrak civilizacije

Jadan čovek, taj Amerikanac Mark Ensino, u kakvoj li se grdnoj muci našao kad je morao da ponudi svoj život da bi, svojom smrću, prihodovao gladnoj porodici! Tako pišu “Večernje novosti” od 26. jula 2011. u rubrici “Reportaže” i ja verujem da je vest istinita. Nije hteo da se spali uz honorar nekog bezdušnog lista, nije hteo da nekog opljačka i, pošto pare stavi na sto, u kuhinji, ubije se i sl., već je odlučio da ponudi svoj život da bi porodicu izvukao iz krize!

Neko će primetiti: nije jedini slučaj. Nisam ni rekao da jest.

Kako saznajemo, da bi obelodanio svoj očajnički naum, napravio je svoj sajt huntme4sport.com na kom je izneo detalje ovog očajničkog krika! Na tom sajtu, doslovno kaže:

“Tražim gospodu koja sebe smatraju sportistima i kojima je dosadila uobičajena igra (misli na lov, prim. aut.). Ja sam neka vrsta plena (misli: lovačkog, prim, aut.) s debelom kožom i glatkim krznom (!). Brži sam od divlje ćurke, pametan kao star vepar i spreman da se žrtvujem za blagostanje svoje porodice. Ako me ulovite (!), i ubijete (!), zaslužićete poštovanje drugih lovaca (čitaj: ubica!, prim. aut.), lovački trofej za svoj zid i novac za prodaju mojih organa. Za ovo tražim razumnu sumu od 10.000 dolara po lovcu.”

Užas!

Zaista, svet u kom živimo, postao je svet tuge, očaja i besa bespomoćnog čoveka koji nema drugog načina osim da sopstvenom smrću produži život svojih najbližih!

O, Zola, šta bi danas uzvikno?! Umesto OPTUŽUJEM, kojom bi drugom reči „počastio“ ovaj svet, ovaj svet bez Boga, ovaj svet bez Boga i duše!

Bezdušni svete, bezdušni i bogati, bogati i bezosećajni, bezosećajni i sebični – stidi se!!! STIDI!!!

Ako imaš stida…

Autor: Velibor Mihić