ZABAVA NA 264.000 KVADRATA TOKOM CELE GODINE

U Moskvi je započela izgradnja velikog dečijeg zabavnog parka koji će nositi naziv „Ostrvo mašte“. Ovaj kompleks, biće pandan čuvenom američkom Diznilendu, ali s ruskim nacionalnim obeležjima.

 

Ujedno, kad bude završen, ovo će postati prvi zabavni park u Rusiji koji će raditi tokom čitave godine. Dečiji zabavni kompleks „Ostrvo mašte“, zauzimaće prostor površine 264.000 kvadratnih metara i, po procenama, izgradnja će koštati oko 1,5 milijardu dolara.

ostrvo mašte

3.500 parking-mesta

„Ostrvo mašte“ biće podeljen na tri zone: za zabavu i razonodu, tematsku zonu i podzeman parking s 3.500 parking-mesta. Ruski zabavni park, biće natkriven i visok 75 metara (25 spratova jedne zgrade!). Posetioci će moći da uživaju u svim atrakcijama, da se odmaraju ili bave sportom u svim vremenskim uslovima. Glavno zdanje parka, biće zamak Uspavane lepotice, koji je prepoznatljiv simbol Diznilenda. Međutim, ruska verzija Diznilenda, imaće sva obeležaja Rusije i biće jedinstvena u svetu

U zabavnom dečjem parku „Ostrvo mašte“, nalaziće se i „Sajuzmultfilm“ koji je najveći studio animiranih filmova u Rusiji, osnovan 1936. godine.

Više od polovine tematske zone, činiće junaci ruskih i sovjetskih animiranih filmova, ali će deca ovde moći naći i druge likove iz stranih crtanih filmova poput Šreka, Kung Fu Panda, „Madagaskara“ i drugih.

Glavni adut ruskog parka je to da će biti u potpunosti natkriven!

Prava zima – i tropsko leto!

Na primer, u zoni Snežne Kraljice, biće prava zima i zimsko nebo, a u zoni dinosaurusa – nebo i sve ostalo će biti tropski uređeno“, kažu tvorci tog ogromnog projekta.

Po zamislima i najavi izvođača radova, biće izgrađeni bioskop sa 20 sala u kojima će se prikazivati samo animirani filmovi, koncertna sala s 1.500 mesta, hotelski kompleks i dečja škola jedrenja.

Zabavni ruski park pandan američkom „Dizinlendu“ imaće svoje restorane, kafiće i prodavnice s proizvodima za klince i klinceze uz prateće objekte poput bašti, fontana, trgova i veštačkih jezera.

„Veoma je dobro što će napuštena i delimično uređena teritorija Nagatinske biti pretvorena u cvetni vrt. Pravi se objekat koji će radovati decu i roditelje“, izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Na većem delu teritorije Nagatinske pojmi, koja zauzima površinu od 93 hektara, ostaće pešačke i biciklističke staze, dečiji i sportski tereni, kao i plaže na obali reke Moskve.

Izvor: zanimljivostidana.com, nezavisne.com

Priredio: Velibor Mihić. veb pisac