NOVA CHEVY ex LADA NIVA

Kad počinje da se prodaje američko ruski super džip Chevrolet Lada namenjen Sibiru i ruskim bespućima

 

Ovo je mali super džip i robusni SUV pod imenom Chevrolet Lada, poznatija i kao i Chevy Lada, pokušaj je ruske Lade i američkog Chevroleta da modernizuju čuveni ruski džip Ladu. Taj pokušaj je napravljen još pre 10 i više godina kada je nastala prva verzija Chevy Nive koja je bila unapredjena verzija ruske Lade a ostala je i dalje jeftin džip. Ideja je bila da se rusima ponudi novi džip mehaničke sposobnosti stare Lade ali u novom enterijeru i dopadljivom dizajnu za samo nešto malo više novca.

Nova Lada Niva ili Chevy Niva ruski super džip

Nova Chevy Niva je amričko ruski super džip

Medjutim, desio se neverovatan sled dogadjaja koji niko nije očekivao a to je da je stara Lada Niva nastavila da se nesmetano prodaje istim tempom, dok je Chevy Lada džip iako moderniji i samo nešto skuplji relativno slabo prolazio u Rusiji a malo bolje u Zapadnoj Evropi gde su ga za 10,000 eura kupovali seljaci kao drugi džip za zahtevne poslove po njivama i nepristupačnim terenima, dok su svoje WW i Mercedes džipove vozili samo u grad.
Od tada, a tome ima nekih 10 godina Lada se više ne zove Niva nego Lada 4 x 4 a Chevrolet ima džip koji se zove Niva.
Novi Chevy Niva džip su nazvali ruski Super džip. Predstavljen je na sajmu autoimobila u Moskvi 2015-e godine i trebalo je da se pojavi krajem prošle godine u prodaji na tržištu ali je zbog krize u Rusiji i poremećenih rusko američkih odnosa njegova prodaja odložena za polovinu ili kraj 2016-e godine. Džip je mali SUV namenjen pre svega ruskim kupcima (za Sibir, stepe, planine). Odlikuje ga agresivan dizajn i koncept stvarno robustnog vozila za nepristupačne predele. Otuda na njemu vučne kuke, reflektori, odbojnici. Unutrašnjost je modernizovana i funkcionalna, s obzirom da je ovo džip za avanturu a ne za šetnju ppo gradu, mada ko zna, voziće se i po gradu sigurno.
Procenjena cena će biti 20,000 eura, imaće 1,8 turbo benzinac motor od Pežoa jer se dizel gorivo smrzava na ruskoj zimi.

https://www.youtube.com/watch?v=U024Qiteiao