GRČEVI I ISTEGNUTE TETIVE

Bolovi u mišićima ne javljaju se samo kad su mišići izloženi fizičkim naporima. Oni mogu da se jave i iznenada, bez ikakvog povoda.

 

Priroda se pobrinula da i za te boljke nađe lek, pa se tako upala mišića najbolje tretira masažom maslinovim uljem.

bolovi u mišićima

Međutim, ako je bol konstantan, onda iza njega može da se krije mnogo toga, što je već za posetu lekaru. Do tada pokušajte da sebi pomognete sledećim prirodnim lekovima, koji imaju izvore u ruskim recepturama.

HMELj ZA SVE

Izmeljite šišarke hmelja. U jednu kašiku smese usitnjenih šišarki dodajte jednu kašiku svežeg butera. Sve dobro promešajte, pa tom mešavinom mažite povređene ili bolne delove tela. Taj recept za bolne mišiće se koristio i na Tibetu.

GRČEVI U MIŠIĆIMA

Pomešajte dve kašike senfa i kašičicu maslinovog ulja. Dobro promešajte da masa postane homogena. Pripremljenu smesu držite u frižideru, a čim se jave grčevi mažite bolno mesto. Vrlo je blagotvorna.

ISTEGNUTE TETIVE

Za lečenje akutnih povreda tetiva i istegnuća ligamenata evo jedne jednostavne, ali i efikasne obloge, koja datira iz starih vremena. Izmiksujte listove svežeg kupusa tako da dobijete kašu. U kašu dodajte votku, komovicu ili 40 odsto alkohola. Stavite mešavinu na pamučnu tkaninu i stavite direktno na kožu povređenog dela tela. Oblogu prekrijte celofanom i umotajte toplim šalom. Obloga smanjuje otoke i modrice od trauma i ublažava bolove.

Izvor: Sputniknews.rs