ZUM, ZUM…

Jedan neobični hor iz Norveške, Svartlamon Hardkor, proteklog vikenda je nastupao u Beogradu, i tim povodom su na oduševljenje svih otpevali dečiju pesmicu “Zakleo se bumbar“, i to na srpskom jeziku.

 

Svartlamon Hardkor je održao koncert na terasi jednog splava-hostela, ali ono što niko nije očekivao, jeste da će oni pevati dečju pesmu čuvenog hora “Kolibri“. Oni su pevali “Zakleo se bumbar”, na srpskom jeziku, ali na norveški način!

hor iz norveške

Hor Svartlamon Hardkor dolazi iz grada Tronhajma u srednjoj Norveškoj. Pedesetak članova čine muškarci različite starosti,sa potpuno različitim životnim pričama i opredeljenjima, koji su zakleti pankeri i rokeri.

Pomenuti hor je nastao iz protesta prema gradskim vlastima u Trondhajmu koji su želeli da sruše deo grada u kome većina od oko 50 članova živi. Hor čine muškarci (najmlađi ima 20, a najstariji 60 godina) i različitih su zanimanja, od radnika u fabrici, preko zubara, nastavnika, IT stručnjaka, do advokata.

Svi prisutni bili su oduševljeni ovom novom verzijom poznate dečije pesmice, u norveškoj interpretaciji i na njihovom jeziku. Ovako to radi Svartlamon Hardkor!

Izvor: Facebook/Youtube.com