SAMO BEZ GNEVA I LJUTNJE

Saudijski terapeut i psiholog Haled el Sakabi objavio je video-snimak kursa u kom savetuje kako „pravilno“ tući žene. On govori o tome šta je dozvoljeno, a šta ne prilikom „vaspitanja žene kako bi se naučila dobrom ponašanju“.

 

Svoj kurs o tome na koji način treba tući ženu saudijski terapeut počeo je rečima da je „pitanje kako tući ženu kompleksno, tako da neiskusne na tom putu očekuje mnogo opasnosti“. Ipak, ovaj porodični lekar dodaje da će „ako bude volja Alaha, tim mostom krenuti bez odstupanja“.

saudijski terapeut

Haled el Sakabi inspiriše slušaoce da ženu treba tući kako bi se naučila dobrom ponašanju. Prema njegovim rečima, to treba raditi bez gneva i ljutnje, „poštujući pritom odredbe islama“. Upotreba štapa i oštrih predmeta nije dozvoljena, ali je prihvatljiva upotreba misvaka (specijalne četke za čišćenje zuba, napravljene od drveta arak) ili pojasa napravljenog od maramica za nos.

„Uvredljivo je što mnogi muškarci koriste štap, jer je cilj da žena shvati da nije bila u pravu prema mužu“. Za to je, tvrdi el Sakabi, potrebno pre egzekucije podsetiti ženu na njena prava i obaveze u skladu sa voljom Alaha.

„Nažalost, sada mnoge žene žele da se osete ravnopravno sa muškarcima. To je veoma ozbiljan problem“, smatra terapeut.

Žene Saudijske Arabije imaju ograničena prava. Između ostalog, zabranjeno im je da voze kola, a muškarci imaju poslednju reč u takvim aspektima kao što su brak, putovanja i dobijanje višeg obrazovanja.

https://www.youtube.com/watch?v=cUOd2Co1M0U

Izvor: Sputniknews.com