ČUDO KOJE DOKTORI NE UMEJU DA OBJASNE

Žena koja je bila slepa duže od 20 godina povratila je vid nakon što je pala i udarila glavu u svojoj kući u Floridi. Slepa žena progledala je na zaprepašćenje lekara, koji nemaju naučno objašnjenje kako se ovo desilo.

 

Meri En Franko (70) postepeno je slepela posle povrede kičme u automobilskoj nesreći 1993. dok nije potpuno izgubila vid.

slepa žena progledala

Međutim, dve decenije kasnije, jedna nezgoda i operacija koja je usledila povratila joj je vid, a lekari još nisu sigurni kako je do toga došlo.

„Bila sam potpuno slepa. Videla sam samo tamu“, rekla je ona za britanski Independent.

„Bila sam u dnevnoj sobi i krenula ka vratima, ali sam zapela i pala udarivši potiljkom o nešto, možda kamin“, ispričala je ona.

Nakon pada, koji se dogodio u avgustu 2015. Franko je morala da nosi kragnu za imobilizaciju vrata sve do operacije pre nekoliko nedelja.

Bila je u bolnici i oporavljala se od četvoročasovnog zahvata na njenom vratu, kada je shvatila da joj se vid vratio.

„Dali su mi još lekova i sledećeg jutra videla sam drveće i bele kuće kroz svoj mali bolnički prozor. Bila sam najsrećnija žena na svetu. Svi su mi rekli da sam pravo čudo“, kaže ona.

Neurohirurg dr Džon Afšar, koji je operisao ovu ženu, ispričao je da nije mogao ni da pretpostavi da će se ženi posle operacije vratiti vid.

„To je zaista čudo. Nemam naučno objašnjenje za to“, kaže dr Afšar

U izuzetnim slučajevima, posle nesreće može doći do zakrčenja arterija koje sprovode krv do delova mozga zaduženih za vid. Možda je nakon izvedene operacije protok ponovo oslobođen, nagađa hirurg.

Franko, pak, veruje da joj je Bog pomogao da ponovo progleda.

„Vid mi je sada odličan, iako su mi lekari rekli da moram da operišem kataraktu na oba oka. Odbila sam to – ponovo vidim i ne želim sad da se operišem“, rekla je ona.

Izvor: B92.net