U MOJOJ SITUACIJI POMOZITE I VI NEKOME…

Beograđanka Ivana zaboravila je da uplati parking mesto, pa joj je usledila kazna. Međutim, ona je ugledala na automobilu i poruku koja je postala pravi hit na internetu! Gest za pamćenje priuštio joj je jedan sugrađanin koji joj je boravak na istom parking mestu produžio, bar privremeno, zamolivši je da ona isto postupi kada se nađe u sličnoj situaciji. Ko je ovaj savesni čovek?!

 

Beograđanin, čija su dobrota i lep gest mnogima ulepšali ove dane, uradio je zapravo jednu uobičajenu, normalnu, ali retku stvar. Uplatio je nepoznatoj devojci parking kako joj kontrolor “Parking servisa” ne bi dostavio kaznu.

gest za pamćenje

„Ivana ima mesečni parking za zonu koji je istekao juče, ali ona nije videla. Kada se vratila do kola videla je poruku i oduševila se“, rekla je Višnja, Ivanina koleginica, koja je i objavila na Tviteru fotografiju na kojoj se vidi poruka ostavljena na automobilu.

Ipak, Ivana je osim poruke, na svom automobilu ipak zatekla i kaznu, pošto je parking koji joj je mladić uplatio trajao svega dva sata, a ona je tek posle posla, oko 17 sati, otišla do kola.

U međuvremenu, saznalo se ko je ovaj savesni mladić.

„Iskreno, ne znam šta bih rekao tj izjavio povodom ovoga. Sam moj čin je nebitan, to je neko moje ubeđenje jer ne podnosim koncept “otimanja” javnog prostora koji je tamo neko isparcelisao u parking zone i naplaćuje ih vozačima, umesto da se saobraćajna infrastruktura razvija i kreće u smeru održivih i ekološki prihvatljivijih vidova transporta (više biciklističkih staza, metroa itd…)“, objasnio je Beograđanin V.R, koji je insistirao na anonimnosti, jer, kako kaže, ovakve stvari inače radi i to ne čini zbog toga da bi se o tome pričalo i pisalo.

„Ja uvek radim ovo što sam juče uradio… Samo što je to od juče, eto, dospelo u medije. U suštini, ja nisam bitan u celoj priči. Neka GEST bude to što je bitno na kraju cele ove priče, zbog toga i ne želim da se pojavljujem likom i imenom“,  objasnio je fantastični mladić vedrog duha koji nas je još jednom ostavio bez teksta i ubedio da ima nade da će dobrota i iskrenost spasiti svet!

Mladić je inače poznati jutjuber, ima svoj kanal koji se bazira na IT tematici.

Izvor: Twitter/Telegraf.rs